Ιρλανδία: 16χρονος τζιχαντιστής o δράστης που μαχαίρωσε Ιερέα έξω από στρατόπεδο!

270

Ο στρατιωτικός ιερέας δέχτηκε επίθεση έξω από το στρατόπεδο από τον 16χρονο τζιχαντιστή, που φαίνεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω διαδικτύου. Όπως προκύπτει έψαχνε θύμα στρατιωτικό έξω από στρατόπεδο.

Ως εκ τούτου η ιρλανδική αστυνομία υποπτεύεται πιθανό τρομοκρατικό κίνητρο για την επίθεση

Η επίθεση συνέβη περίπου στις 22.45 την Πέμπτη το βράδυ, όταν ο δράστης με μαχαίρι πλησίασε τον πατέρα Πολ Μέρφι καθώς καθόταν σε ένα αυτοκίνητο έξω από τους στρατώνες Ρένμορ στα περίχωρα της πόλης Γκάλγουεϊ στη δυτική Ιρλανδία.

Ο Murphy, ο οποίος είναι γύρω στα 50, έτρεξε μέσα από την πύλη και καταδιώχθηκε και μαχαιρώθηκε αρκετές φορές. Οι φρουροί έριξαν προειδοποιητικές βολές και χρησιμοποίησαν γκλομπ για να ακινητοποιήσουν τον δράστη μέχρι να φτάσει η αστυνομία και να τον συλλάβει.

Η Ειδική Ομάδα Δίωξης, η οποία χειρίζεται τις τρομοκρατικές απειλές, ερευνά τις αναρτήσεις του υπόπτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανάπτυξη των Ιρλανδών στρατιωτών. Ιρλανδικές μονάδες συμμετέχουν σε αποστολές του ΟΗΕ στο Λίβανο, τη Συρία και αλλού.

Ο Μέρφι, καθολικός ιερέας των ενόπλων δυνάμεων, λέγεται ότι φορούσε πολιτικά ρούχα τη στιγμή της επίθεσης. Νοσηλεύεται με σοβαρά αλλά όχι απειλητικά για τη ζωή του τραύματα.

«Φίλοι, σας ευχαριστώ για τις προσευχές, την αγάπη και το ενδιαφέρον σας», έγραψε στο Facebook την Παρασκευή. «Λυπάμαι που δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα τα μηνύματα και να δεχτώ όλα τα τηλεφωνήματα που μου έρχονται. Είμαι καλά, απλά περιμένω να με χειρουργήσουν. Όλα θα πάνε καλά».

Ο πρωθυπουργός, Σάιμον Χάρις, έκανε λόγο για ένα σοκαριστικό περιστατικό και ευχαρίστησε το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και την αστυνομία που ανταποκρίθηκαν. «Ακολουθείται μια σοβαρή γραμμή έρευνας και αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να επιτρέψουμε στους αστυνομικούς να εργαστούν για να εξακριβώσουν όλα τα γεγονότα», δήλωσε ο Harris.

Ο Micheál Martin, υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι η παρέμβαση των στρατιωτών που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια της επίθεσης ήταν κρίσιμη.

Μια ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι μια γραμμή έρευνας ήταν να διαπιστωθεί αν υπήρχε κίνητρο τρομοκρατίας. «Ο ύποπτος παραμένει υπό κράτηση και ανακρίνεται σε τμήμα της αστυνομίας στη βορειοδυτική περιοχή. Διεξάγεται ενδελεχής έρευνα και όλα τα αρμόδια γραφεία έχουν εμπλακεί και είναι ενεργά στην πρόοδο αυτής της έρευνας».

Πηγή: NewsFire.GR