Όταν ο Αλαίν Ντελόν «σόκαρε» τον κόσμο της τέχνης με τις εθνικιστικές του ιδέες: «Η Γαλλία δεν μπορεί να γίνει μουσουλμάνα»

711

Είναι γνωστό ότι ο Αλαίν Ντελόν, του οποίου ο θάνατος ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς του 20ου αιώνα. Που όμως περιθωριοποιήθηκε από τον κόσμο της τέχνης και έγινε προσπάθεια να θαφτεί λόγω των ιδεών του. Ιδέες που «σόκαραν» τον κόσμο της τέχνης!

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 κατατάχθηκε στο Γαλλικό ναυτικό και υπηρέτησε ως αλεξιπτωτιστής στη δύναμη των Γάλλων πεζοναυτών στο Πολεμικό Ναυτικό και ξεμπάρκαρε ως ασυρματιστής στη Σαϊγκόν, στην καρδιά της φλεγόμενης Ινδοκίνας συμμετέχοντας στις τελευταίες επιχειρήσεις του πολέμου. Η στρατιωτική του θητεία διάρκεσε τέσσερα χρόνια και στη διάρκεια της ο Ντελόν έμεινε ένα χρόνο στη φυλακή λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ο Ντελόν τάχθηκε εναντίον της Μουσουλμανικής εισβολής στην Ευρώπη, όπως και η Γαλλίδα ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό, πολιτική θέση η οποία τον καθιστά πολέμιο των μεταναστών καθώς όπως έχει δηλώσει με νόημα ««Η Γαλλία δεν μπορεί να γίνει «μουσουλμάνα».

Παράλληλα έχει διαδηλώσει δημόσια την υποστήριξή του στο Ζαν Μαρί Λεπέν, αρχηγό του εθνικιστικού «Font National» της Γαλλίας, αλλά και στη διάδοχό του Μαρίν Λεπέν. Τον Ιούλιο του 2012 είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας «Le Figaro», στην οποία υποστήριξε ότι «…Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν υπάρχουν πια διαφορές, δεν υπάρχει πια σεβασμός. Δεν έχω κάτι με τους γκέι που τα βρίσκουν, όμως, εμείς οι άνδρες είμαστε φτιαγμένοι για να αγαπούμε τις γυναίκες…υπήρχε ο καιρός που ξεχώριζες τους άνδρες από τις γυναίκες..» και πως «..σήμερα αυτό έχει αλλάξει ριζικά, καθώς οι ρόλοι είναι πλέον δυσδιάκριτοι και πολλές φορές αντεστραμμένοι…».

Σε συνέντευξη του στη βελγική εφημερίδα «Le Matin», δήλωσε ότι εγκρίνει την άνοδο του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας λέγοντας, «…Το Εθνικό Μέτωπο είναι απολύτως σταθερό στις θέσεις του. Ο κόσμος δεν αντέχει πια τα παλιά κόμματα και τον τρόπο που μιλάνε και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Θέλουν δράση, θέλουν κάτι άλλο. Ο κόσμος γνώρισε μία Γαλλία διαφορετική επί Ντε Γκολ και Μιτεράν. Για αυτό το Εθνικό Μέτωπο, όπως το M.C.G. στη Γενεύη, καταλαμβάνουν μία σημαντική θέση, για αυτό το εγκρίνω, το προωθώ και το κατανοώ καλά».

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως η Μαρίν Λε Πεν θα κάνει πράξη τα όσα διατείνεται, ο Ντελόν διατράνωσε την πεποίθησή του ότι θα τα καταφέρουν αρκεί να έχουν πίσω τους ένα σταθερό εκλογικό σώμα λέγοντας, «..Δεν θα τα καταφέρουμε χωρίς την στήριξη του λαού. Εδώ και χρόνια οι Λε Πεν, πατέρας και κόρη, αγωνίζονται, αλλά αγωνίζονται μόνοι. Τώρα, για πρώτη φορά, δεν είναι πια μόνοι. Έχουν τους Γάλλους μαζί τους. Και αυτό είναι σημαντικό..».

Σε άλλη του συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι «France 5», ο Ντελόν είπε, «…Η ομοφυλοφιλία πάει κόντρα στη φύση. Οι άνδρες είμαστε φτιαγμένοι να αγαπάμε τις γυναίκες, να τις φλερτάρουμε. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε καμάκι σε άλλους άνδρες ή να δεχόμαστε το καμάκι που μας κάνει ένας άλλος άνδρας…», ανάλογη δήλωση με της Γιέλενας Ισινμπάγιεβα, της Ρωσίδας πρωταθλήτριας του άλματος επί κοντώ.

Όταν η παρουσιάστρια Αν-Σοφί Λαπί της εκπομπής «C à vous» του επισήμανε ότι οι δηλώσεις του είναι προκλητικές και θα σοκάρουν, ο Ντελόν πρόσθεσε ότι είναι και κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας, «…Αυτό που πάνω απ’ όλα δεν επιθυμώ είναι να υιοθετούν παιδιά. Δεν θα το συζητήσουμε όμως εδώ γιατί θα έπρεπε να γίνει μια νέα εκπομπή αποκλειστικά για το θέμα αυτό…». Δήλωσε αντίθετος στους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, ότι αδιαφορεί παντελώς για τους ομοφυλόφιλους και συμπλήρωσε πως αρνείται πεισματικά να δεχθεί την εποχή που πάει κόντρα στη φύση.

Πηγή: NewsFire.GR