Ο Σι Τζινπίνγκ έχει συνομιλίες με τον κορυφαίο ηγέτη του Βιετνάμ Το Λαμ στο Πεκίνο

195

Ο Σι Τζινπίνγκ, γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και Πρόεδρος της Κίνας, είχε συνομιλίες με τον Το Λαμ, γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ (ΚΚΒ) και Βιετναμέζο Πρόεδρο, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, τη Δευτέρα στην Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο.

Ο Σι χαιρέτισε την κρατική επίσκεψη του Το Λαμ στην Κίνα και τον συνεχάρη για άλλη μια φορά για την εκλογή του ως γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΒ.

Η Κίνα ήταν ο προορισμός για την πρώτη επίσκεψη του Λαμ στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΒ. Ο Σι είπε ότι αυτό δείχνει καθαρά τη μεγάλη σημασία που αποδίδει ο Το Λαμ στις σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων και των δύο χωρών, καθώς και το υψηλό επίπεδο και τη στρατηγική φύση των σχέσεων Κίνας-Βιετνάμ.

Ο Σι εξέφρασε την προθυμία να δημιουργήσει καλές εργασιακές σχέσεις και προσωπική φιλία με τον Το Λαμ για να καθοδηγήσουν από κοινού την ουσιαστική ανάπτυξη στην οικοδόμηση μιας κοινότητας Κίνας-Βιετνάμ με κοινό μέλλον.