Δυστοπία: Αδίκημα η προσευχή στην Αγγλία! Συνέλαβαν γυναίκα επειδή προσευχόταν!

243

Γυναίκα που συνελήφθη για σιωπηλή προσευχή έξω από κλινική αμβλώσεων λαμβάνει συγγνώμη και πληρωμή από την αστυνομία

Παραταύτα, η κυβέρνηση των Εργατικών απειλεί να συλλάβει περισσότερους ανθρώπους για “λάθος σκέψεις”.

Μια γυναίκα που συνελήφθη δύο φορές επειδή προσευχόταν σιωπηλά και νοερά έξω από μια κλινική αμβλώσεων απέσπασε την συγγνώμη και αποζημιώθηκε από την αστυνομία, αφού ουσιαστικά διώχθηκε για ένα έγκλημα σκέψης.

 

 

Η Ιζαμπέλ Βον-Σπρους συνελήφθη επειδή προσευχόταν σιωπηλά μέσα σε μια «ουδέτερη ζώνη» κοντά σε μια κλινική αμβλώσεων στο Μπέρμιγχαμ.

Η Χριστιανή εθελόντρια φιλανθρωπικής οργάνωσης υπέστη σωματική έρευνα, μεταξύ άλλων και μέσα στα μαλλιά της, συνελήφθη, της απαγγέλθηκαν κατηγορίες και της ασκήθηκε ποινική δίωξη παρόλο που ουσιαστικά δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να κάνει προσεύχεται σιωπηλά.

Παρά την αθώωσή της στο δικαστήριο, η Βον-Σπρους συνελήφθη στη συνέχεια, ξανά, εβδομάδες αργότερα για το ίδιο ακριβώς “αδίκημα”.

«Είπατε ότι ασχολείστε με την προσευχή, που είναι το αδίκημα», της είπε ένας αστυνομικός.

 

Μετά από έρευνα έξι μηνών, η αστυνομία απέσυρε όλες τις κατηγορίες και ζήτησε συγγνώμη από τη Βον-Σπρους και τώρα έχει λάβει ως αποζημίωση 13.000 στερλίνες.

«Η σιωπηλή προσευχή δεν είναι έγκλημα», δήλωσε η Βον-Σπρους στην «Τέλεγκραφ». «Κανείς δεν θα έπρεπε να συλλαμβάνεται απλώς και μόνο για τις σκέψεις που έχει στο κεφάλι του – κι όμως αυτό μου συνέβη δύο φορές στα χέρια της αστυνομίας των Γουέστ Μίντλαντς, η οποία μου είπε ρητά ότι “η προσευχή είναι αδίκημα”».

 

«Δεν υπάρχει θέση για την Αστυνομία Σκέψεων του Όργουελ στη Βρετανία του 21ου αιώνα και χάρη στη νομική υποστήριξη που έλαβα από την ADF UK, είμαι ευτυχής που ο διακανονισμός που έλαβα σήμερα το αναγνωρίζει αυτό», πρόσθεσε.

Παρά τη συγγνώμη, η Βον-Σπρους δήλωσε ότι ανησυχεί ότι η ίδια μοίρα θα μπορούσε να πλήξει και άλλους που προσεύχονται σιωπηλά έξω από κλινικές αμβλώσεων.

Η απειλή αυτή πρόκειται να αυξηθεί μετά την επισήμανση της νέας κυβέρνησης των Εργατικών ότι θα καταργήσει προηγούμενες οδηγίες που επέτρεπαν τη σιωπηλή προσευχή μέσα σε «ζώνες ασφαλούς πρόσβασης», όπου οι ακτιβιστές θα μπορούσαν να μοιράζουν φυλλάδια και να συνομιλούν με γυναίκες που σκέφτονται να προβούν σε άμβλωση.

Η Νταμ Νταϊάνα Τζόνσον, η νέα υπουργός αστυνόμευσης, δήλωσε: «Ψηφίσαμε συγκεκριμένα κατά των προτάσεων που επέτρεπαν τη σιωπηλή προσευχή και τη συναινετική επικοινωνία σε ζώνες ασφαλούς πρόσβασης».

Ο πρώην υπουργός των Συντηρητικών Λόρδος Φροστ δήλωσε: «Είναι απίστευτο ότι στη σύγχρονη Βρετανία συλλαμβάνονται άνθρωποι για εγκλήματα σκέψης. Χαίρομαι πολύ που η κα Βον-Σπρους έλαβε αποζημίωση για την άδικη σύλληψή της για αυτό το λεγόμενο αδίκημα».

 

«Αλλά αν μια πρόσφατη έκθεση είναι σωστή ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ποινικοποιήσει επίσημα τη σιωπηλή προσευχή έξω από κέντρα αμβλώσεων, τότε θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, και τότε όχι μόνο η ελευθερία του λόγου αλλά και η ελευθερία της σκέψης θα απειληθεί. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο παράλογη και επικίνδυνη κατάσταση».

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να είναι απασχολημένη με το άδειασμα των υπερπλήρων φυλακών από πραγματικούς εγκληματίες προκειμένου να φυλακίσει ανθρώπους για την ανάρτηση πικάντικων μιμιδίων στο Facebook ως απάντηση στις πρόσφατες ταραχές.