Στο στόχαστρο της Ζαχάροβα η Ιταλία της Μελόνι: «Ο φασισμός επανέρχεται δυναμικά, απαράδεκτη η προβολή Ουκρανού ναζί»

306

Ο ναζισμός και ο φασισμός επανέρχονται δυναμικά στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι αυτό απαγορεύεται από τη νομοθεσία της χώρας, τονίζει η εκπρόσωπος της Μόσχας Μαρία Ζαχάροβα, θίγοντας αμφιλεγόμενη συνέντευξη που έλαβε Ιταλός ρεπόρτερ της RAI από Ουκρανό νεοναζί.

Η Ζαχάροβα προέβη στα σχετικά σχόλια, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ άσκησε κριτική σε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης της Ιταλίας RAI, κατά την οποία ο ανταποκριτής Ιλάριο Πιανερέλι πήρε συνέντευξη από έναν στρατιώτη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που φορούσε ένα καπέλο με τα διακριτικά της μεραρχίας SS.

Ο Ουκρανός στρατιώτης από τον οποίον πήρε συνέντευξη ο Ιταλός δημοσιογράφος φορούσε πηλίκιο με διακριτικό μεραρχίας των SS, που στον Β' ΠΠ έφερε την ονομασία "Leibstandarte Adolf Hitler"
Ο Ουκρανός στρατιώτης από τον οποίον πήρε συνέντευξη ο Ιταλός δημοσιογράφος φορούσε πηλίκιο με διακριτικό μεραρχίας των SS, που στον Β’ ΠΠ έφερε την ονομασία “Leibstandarte Adolf Hitler”

«Όλα αυτά δεν συνοδεύτηκαν στις ιταλικές εκθέσεις από υπογραφές ή σημάδια ότι η αποκατάσταση του ναζισμού είναι απαράδεκτη. Άλλωστε, η αποκατάσταση, η μετενσάρκωση, το ξέπλυμα του φασισμού και του ναζισμού απαγορεύονται από το νόμο στην Ιταλία», σημείωσε σε καθ’ όλα ειρωνικό τόνο η διπλωμάτισσα.

«Έτσι, “ήσυχα” με το πρόσχημα ενός ρεπορτάζ από το πεδίο του πολέμου, συμβαίνει κάτι που απαγορεύεται στην Ιταλία – η αποκατάσταση του ναζισμού και του φασισμού», κατέληξε στο σχόλιο της η Ζαχάροβα.

Πηγή: bankingnews.gr