Άλλος ένας αστέρας μεταπηδά στο αντι-woke στρατόπεδο – Ο Τζον Κλιζ των Monty Python προειδοποιεί για την πολιτική ορθότητα και τους Woke

528

Με τους Monty Python, ο Τζον Κλιζ έκανε πολλούς ανθρώπους να γελάσουν. Τώρα ο Βρετανός προειδοποιεί για τους κινδύνους της πολιτικής ορθότητας. Ο ίδιος κάνει μια θρησκευτική σύγκριση.

Ο ηθοποιός των Monty Python Τζον Κλιζ επέκρινε την πολιτική ορθότητα. «Νομίζω ότι η πολιτική ορθότητα ξεκινάει ως μια πολύ ζεστή, γενναιόδωρη και καλή παρόρμηση και στη συνέχεια επιδεινώνεται αρκετά γρήγορα μέχρι να γίνει αρκετά επιβλαβής στην αναγωγή της στον παραλογισμό», δήλωσε ο Βρετανός ηθοποιός στη γερμανική Tagespost. Πιστεύει ότι «οι άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν τους άλλους ανθρώπους καλούς μέσω της εμμονικής νομοθεσίας καταλήγουν πάντα σε κάτι πολύ χειρότερο από αυτό με το οποίο ξεκίνησαν».

Ο κωμικός τόνισε τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει το γέλιο. «Δεν το θεωρώ κακόβουλο, αν πρόκειται για γνήσιο χιούμορ». Ωστόσο, προειδοποίησε ότι υπάρχουν και «κακόβουλα αστεία» που πρέπει να αποφεύγονται, αν χρειαστεί. Ωστόσο, απορρίπτει την ιδέα της λογοκρισίας των άλλων στη γλώσσα τους.

Κλιζ: «Το γέλιο είναι μια απίστευτα ισχυρή δύναμη»

Η επιστήμη ειδικότερα πάσχει από «την επιρροή της γλαφυρότητας», επεσήμανε ο Κλιζ. Περισσότεροι ακαδημαϊκοί έχουν απολυθεί από ό,τι σε ολόκληρη την εποχή Μακάρθι. Από το 1947 έως περίπου το 1956, οι κομμουνιστές στις ΗΠΑ διώκονταν στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου. «Το να διαλέγεις κάτι που είπε κάποιος πριν από επτά χρόνια και στη συνέχεια να τον απολύεις γι’ αυτό είναι το αντίθετο της καλοσύνης και της φιλανθρωπίας και επίσης το αντίθετο κάθε αξιοπρεπούς και σημαντικής αρχής μιας φιλελεύθερης δημοκρατίας».

Για τον ίδιο, «οι Woke» είναι σαν τους Πουριτανούς, «που θεωρούσαν ότι η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα ήταν αμαρτωλή και ειδωλολατρική». Ωστόσο, «το γέλιο είναι μια απίστευτα ισχυρή δύναμη».

Πηγή: NewsFire.GR