Τα μηνύματα των Robert F. Kennedy Jr. και Tucker Carlson για την σύλληψη του ιδρυτή του Telegram

223

H σύλληψη του ιδρυτή του Telegram Pavel Durov, απασχόλησε όπως ήταν αναμενόμενο τον παγκόσμιο τύπο. Ο Robert F. Kennedy Jr και Tucker Carlson  ήταν δυο από τους πάρα πολλούς που μίλησαν υπέρ του Durov και καταδικασαν την συλληψη του από τις Γαλλικές αρχές. Μάλιστα ο Tucker Carlson είχε ταξιδέψει στο Ντουμπάϊ για να πάρει συνέντευξη από ίδιο στις 17 Απριλίου.

 

Η ανάρτηση του Robert F. Kennedy Jr.:

«Η Γαλλία μόλις συνέλαβε τον Pavel Durov, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της κρυπτογραφημένης, μη λογοκριμένης πλατφόρμας Telegram. Η ανάγκη προστασίας της ελευθερίας του λόγου δεν ήταν ποτέ πιο επιτακτική.»

 

Η ανάρτηση του Tucker Carlson:

«Ο Pavel Durov έφυγε από τη Ρωσία όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Αλλά τελικά, δεν ήταν ο Putin που τον συνέλαβε επειδή επέτρεψε στο κοινό να ασκεί την ελευθερία του λόγου. Ήταν μια δυτική χώρα, σύμμαχος της κυβέρνησης Biden και ενθουσιώδες μέλος του ΝΑΤΟ, που τον έκλεισε. Ο Pavel Durov κάθεται σε μια γαλλική φυλακή απόψε, μια ζωντανή προειδοποίηση για κάθε ιδιοκτήτη πλατφόρμας που αρνείται να λογοκρίνει την αλήθεια κατόπιν εντολής των κυβερνήσεων και των υπηρεσιών πληροφοριών. Το σκοτάδι κατεβαίνει γρήγορα στον πρώην ελεύθερο κόσμο.»