Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραιτείται ο Φάμελλος – Προς ψηφοφορία για τον πρόεδρο της ΚΟ

233

Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη (27/8), καθώς παρά την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Νίκο Παππά αναφορικά με τη θέση του προέδρου της Κ.Ο., ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως δεν παραιτείται, και παρέπεμψε τον αρχηγό του κόμματος στον κανονισμό της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην εισήγησή του ζήτησε την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππα.

«Δεν παραιτούμαι. Να ακολλουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου», είπε, μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Φάμελλος στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο Σωκράτης Φάμελλος φέρεται αποφασισμένος να θέσει υποψηφιότητα στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οι αλλαγές σε πρόσωπα που πρότεινε ο Κασσελάκης

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη για τον γάμο του και μετείχε μέσω zoom, πρότεινε τον Νίκο Παππά για πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου.

Για τις θέσεις των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων πρότεινε τον Γιώργο Γαβρήλο, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τη Νίνα Κασιμάτη. Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο προτείνω τον Βασίλη Κόκκαλη και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ τη Γιώτα Πούλου.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη και διευθυντής της Κ.Ο παραμένει ο Θάνος Μωραΐτης. Αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ παραμένει η Ραλλία Χρηστίδου.

Πηγή: Parapolitika.gr