Το 4ο Φόρουμ Πάρκων Πόλεων: Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας

187

Στις 26 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τσενγκντού το 4ο Φόρουμ Πάρκων Πόλεων (Park City Forum). Η εκδήλωση περιελάμβανε την πραγματοποίηση ενός υπο-φόρουμ αφιερωμένου στη συνεργασία μεταξύ των μέσων ενημέρωσης της Πρωτοβουλίας “Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος”, όπου αρκετοί ομιλητές συζήτησαν τρόπους για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και την δημιουργία χώρων πρασίνου στις αστικές περιοχές.

Ποιο είναι το κίνητρο της πόλης Τσενγκντού ώστε να γίνει «μια πόλη πάρκων»; Πώς μπορούν τα ΜΜΕ να συμβάλουν στην κατασκευή πάρκων πόλεων; Πώς θα συμπεριλάβουν τη Γενιά Z στις προσπάθειες διεθνούς επικοινωνίας; Πώς θα ξεπεραστούν οι επικοινωνιακές προκλήσεις; Αυτά ήταν μερικά από τα θέματα που συζήτησαν οι διάφοροι ομιλητές που συμμετείχαν στο υπο-φόρουμ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κυκλοφόρησε επίσημα η σειρά ντοκιμαντέρ προώθησης της πόλης Τσενγκντού “Ιστορίες των πόλεων” (Tales of Cities), συμπαραγωγής της Λαικής Καθημερινής Ονλάιν και του Διεθνούς Κέντρου Επικοινωνίας Σετσουάν.

Τα γυρίσματα επικεντρώνονται σε πολλές επισκέψεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης Τσενγκντού, προκειμένου να προβληθεί διεθνώς ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η πόλη.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, πραγματοποιήθηκε επίσης τελετή έναρξης της θεματικής έρευνας για την κατασκευή των «παρκων-πόλεων» στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας “Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος”.

Ως διαδικτυακή πλατφόρμα, το διεθνές κέντρο οπτικής επικοινωνίας θα συλλέγει και θα παρουσιάζει διάφορα οπτικά στοιχεία, όπως φωτογραφίες, βίντεο και εικονογραφήσεις που σχετίζονται με πόλεις-πάρκα, και θα τα στέλνει στα μέσα ενημέρωσης των χωρών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία “Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος” για να τα διαδώσουν περαιτέρω.