Η Θερινή περίοδος ταξιδιωτικής αιχμής της Κίνας τελειώνει με ρεκόρ επιβατών σε σιδηροδρόμους

146

Την Κυριακή, ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδος 62 ημερών στην Κίνα, με ρεκόρ 887 εκατομμύρια επιβατικών ταξιδίων με τρένο, που έλαβαν χώρα από την 1η Ιουλίου ως και την 31η Αυγούστου, ποσοστό αυξημένο 6,7% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρία China State Railway Group Co., Ltd. (China Railway).

Η εταιρεία ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου, τα ημερήσια επιβατικά ταξίδια με τρένο της χώρας έφτασαν τα 14,31 εκατομμύρια και πρόσθεσε ότι περισσότερα από 14,32 εκατομμύρια μαθητικά εισιτήρια πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια της θερινής ταξιδιωτικής αιχμής.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εταιρεία, κατά τη διάρκεια της περιόδου, συνολικά 670 εκατομμύρια τόνοι εμπορευμάτων μεταφέρθηκαν από τους σιδηροδρόμους, συμπεριλαμβανομένων 250 εκατομμυρίων τόνων θερμικού άνθρακα.

Η εταιρεία από νωρίς εκπόνησε σχέδιο μεταφοράς, αύξησε τη μεταφορική χωρητικότητα και εφάρμοσε μέτρα φιλικά προς τους επιβάτες προκειμένου να διασφαλίσει ασφαλή, ομαλά ταξίδια και σταθερή λειτουργία του σιδηροδρομικού συστήματος.

Η θερινή ταξιδιωτική αιχμή είναι συνήθως μια περίοδος με μεγάλη κίνηση για το σιδηροδρομικό σύστημα της χώρας, καθώς οι φοιτητές επιστρέφουν στα σπίτια τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ οι οικογενειακές επισκέψεις και τα τουριστικά ταξίδια παρουσιάζουν επίσης αύξηση κατά την περίοδο αυτή.