Η Libération αποκάλυψε λεπτομέρειες της κράτηση του ιδρυτή του Telegram Πάβελ Ντούροφ

114

Η γαλλική Libération αποκαλύπτει ορισμένες λεπτομέρειες της κράτησης και των πρώτων ανακρίσεων του ιδρυτή του Telegram Πάβελ Ντούροφ.

 

«Όταν ο Πάβελ Ντούροφ τέθηκε υπό κράτηση στις εγκαταστάσεις του γαλλικού Εθνικού Τελωνείου για την καταπολέμηση της απάτης, ο ίδιος, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, έδειξε προθυμία συνεργασίας, παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο και ακόμη και τον κωδικό πρόσβασης», αναφέρει η εφημερίδα.

 

Παράλληλα, η εφημερίδα παραδέχεται ότι ήταν έτοιμος για μια τέτοια τροπή των γεγονότων και «δεν έδειχνε ανήσυχος» κατά τη διάρκεια της κράτησης.

 

Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, ο Πάβελ Ντούροφ «έβγαλε το ατού του και είπε ότι είχε ανοίξει επίσημο κανάλι επικοινωνίας με τη γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, με μια τηλεφωνική γραμμή και μια ειδική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ανταλλαγή πληροφοριών μέσω αυτού του καναλιού λέγεται ότι έχει αποτρέψει αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις».

 

Ο δισεκατομμυριούχος πρόσθεσε ότι μέσω αυτού του καναλιού, η Γαλλία άρχισε να στέλνει «ανάρμοστα» αιτήματα για θέματα άσχετα με την τρομοκρατία, με αποτέλεσμα αυτά να μένουν αναπάντητα.

 

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, ο Πάβελ Ντούροφ ισχυρίζεται επίσης ότι πράκτορες της DGSI τον επισκέφθηκαν στο Ντουμπάι. Αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τη φύση της επίσκεψης, επειδή θα μπορούσε να αποτελεί κρατικό μυστικό.