Γερμανία: Ομαδικός βιασμός γυναίκας – Η αστυνομία συνέλαβε 4 άνδρες ιρανικής καταγωγής

217

Οι ομαδικοί βιασμοί στη Γερμανία διαπράττονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από αλλοδαπούς και άτομα με ξένη καταγωγή.

Μετά τον ομαδικό βιασμό μιας Ιρανής πρόσφυγα στην πόλη Iserlohn, στο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι, όλοι με ιρανική καταγωγή. Θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον δικαστή, σύμφωνα με τους εισαγγελείς στο Χάγκεν, με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι ο βιασμός είχε «πολιτικά κίνητρα».

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις άνδρες έδεσαν την 30χρονη γυναίκα και την «εξευτέλισαν σεξουαλικά» μέσα σε ένα παλιό κτίριο ζυθοποιίας το Σάββατο. Μάρτυρες άκουσαν κραυγές από το κτίριο και ειδοποίησαν την αστυνομία γύρω στις 11:30 μ.μ., ανέφεραν η αστυνομία και οι εισαγγελείς.

Οι αστυνομικοί βρήκαν την τραυματισμένη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι τέσσερις ύποπτοι είναι άνδρες ηλικίας 24, 34, 42 και 46 ετών. Ισχυρίζονται ότι είναι Ολλανδοί και Δανοί πολίτες με ιρανικές ρίζες, σύμφωνα με την αστυνομία. Η αστυνομία τους εντόπισε με ελικόπτερο και τους βρήκε μέσα σε ένα δάσος.

Οι ερευνητές απέκλεισαν το ξενοφοβικό κίνητρο. Ο βαθμός στον οποίο υπήρχε πιθανό πολιτικό υπόβαθρο του εγκλήματος εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο συνεχιζόμενων ερευνών. Επίσης, δεν είναι ακόμη σαφές αν το θύμα και οι ύποπτοι γνωρίζονταν μεταξύ τους, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Welt.

Σύμφωνα με τις αρχικές ανακρίσεις, άλλοι δύο ύποπτοι ενδέχεται να εμπλέκονται στο έγκλημα. Η αναζήτηση αυτών των φυγόδικων υπόπτων συνεχίζεται ακόμη, όπως και η ανάλυση των κινητών τηλεφώνων που κατασχέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Συμμοριακός βιασμός και αλλοδαποί στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία
Η είδηση έρχεται λίγο μετά τη δημοσίευση στατιστικών στοιχείων για ομαδικούς βιασμούς για πρώτη φορά στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας που αφορούν το μικρό όνομα «Γερμανών» υπόπτων. Από αυτούς τους υπόπτους που αναφέρονται ως Γερμανοί, σχεδόν οι μισοί έχουν αλλοδαπά, κυρίως μουσουλμανικά, ονόματα.

Τα στοιχεία έδειχναν ήδη εδώ και χρόνια ότι οι μισοί από τους ομαδικούς βιασμούς στο κρατίδιο διαπράττονται από αλλοδαπούς, και τώρα είναι σαφές ότι άλλο ένα τέταρτο φαίνεται να έχει διαπραχθεί από Γερμανούς πολίτες αλλοδαπής καταγωγής, γεγονός που δείχνει ότι τουλάχιστον το 75% των ομαδικών βιασμών διαπράττονται από αλλοδαπούς ή Γερμανούς με αλλοδαπό υπόβαθρο.

Το κρατίδιο, το οποίο είναι το πολυπληθέστερο της Γερμανίας, είδε την εγκληματικότητα να εκτοξεύεται το 2023, με τους αλλοδαπούς να ευθύνονται για ένα εξαιρετικά δυσανάλογο ποσοστό βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων.

Πηγή: NewsFire.GR