Λονδίνο: Σύλληψη δύο ατόμων, που επανέλαβαν σε πανό την επίσημη βρετανική θέση, ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση!!!

171

«Η Χαμάς είναι τρομοκράτης». Αυτή είναι η επίσημη θέση της βρετανικής κυβέρνησης – αν και από τα πρόσφατα γεγονότα δεν θα το καταλάβαινες.

Το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, δύο διαδηλωτές σήκωσαν ένα πανό με το ίδιο σύνθημα, το οποίο συνόψιζε τη νομική θέση της οργάνωσης -η οποία είναι απαγορευμένη, σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία- μπροστά από μία από τις τακτικές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις. Το δίδυμο χωρίστηκε και οι δύο σκτιβιστές συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν χωριστά.

Ο Μαρκ Μπίρμπεκ, συνιδρυτής της «Our Fight», η οποία κάνει εκστρατείες για την υποστήριξη του Ισραήλ, βγήκε από το κρατητήριο το πρωί της Κυριακής. Οι όροι της εγγύησής του περιλαμβάνουν μη επικοινωνία με τον συνδιαδηλωτή Νιγιάκ Γκορμπανί, να μην παρευρίσκεται σε διαδηλώσεις με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή για τρεις μήνες και να μην εισέρχεται στο δήμο του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που σχετίζονται με το Ισραήλ.

Ο Μπίρμπεκ δήλωσε στο The European Conservative:

Είναι απίστευτο ότι παρά το γεγονός ότι η Χαμάς είναι μια απαγορευμένη οργάνωση, η επισήμανσή της έχει τέτοιο αντίκτυπο. Αλλά ξέρουμε γιατί: είτε είσαι ο Ντέιβιντ Λάμι ή ο Μπεν Τζαμάλ ή ο Τζέρεμι Κόρμπιν ή ένας διαδηλωτής που ζητάει κατάπαυση του πυρός, σου χαλάει το αφήγημα να σου υπενθυμίζουν ότι η Χαμάς ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο, εκτελεί ομήρους σε σήραγγες κάτω από τη Γάζα και θέλει να καταστρέψει το μοναδικό εβραϊκό κράτος. Και αυτός είναι φυσικά ο λόγος για τον οποίο εγώ, ο Νιγιάκ και πολλοί άλλοι θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε γι’ αυτό.

Τον Οκτώβριο του 2023, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σερ Ρόμπερτ Μπάκλαντ επέκρινε τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου για την ανοχή της στις αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών εορτασμών του πογκρόμ της 7ης Οκτωβρίου που στήθηκε πριν από οποιαδήποτε ισραηλινή απάντηση. Δήλωσε, ότι «Η αστυνομία πρέπει να παρέμβει και να επιβάλλει το νόμο». Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο βοηθός επίτροπος της Met, Ματ Τουΐστ, παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη, τροφοδοτώντας την αντίληψη της «αστυνόμευσης δύο ταχυτήτων» στους δρόμους του Λονδίνου. Σαν να ήθελε να αποδείξει το επιχείρημα, ότι ο Μπίρμπεκ έφυγε από το αστυνομικό τμήμα Wood Green αντιμετωπίζοντας οργουελικές «προκαταρκτικές κατηγορίες» που βασίζονται στην πιθανότητα να παραβιάσει τους όρους της εγγύησης στο μέλλον.

Ο Γκίντεον Φάλτερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Εκστρατείας κατά του Αντισημιτισμού, έγραψε στο Twitter:

Ζούμε σε μια χώρα όπου μπορείτε να κρατάτε μια πινακίδα που λέει ότι οι Εβραίοι ελέγχουν την πολιτική, αλλά να συλλαμβάνεστε γιατί κρατάτε μια πινακίδα που λέει ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση (η οποία απλώς αναφέρει τον νόμο της χώρας) επειδή προσβάλλει τους ανθρώπους.

Οι συνδρομητές του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι πιθανό να το βρουν να καλύπτει αυτές τις συλλήψεις. Ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία προστατεύει τους υποστηρικτές της Χαμάς από τα πληγωμένα συναισθήματα, το BBC έχει χτυπηθεί για όλα αυτά, και πολλά άλλα, για την αρρωστημένη» κάλυψη της Γάζας. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, ανάλυση περιεχομένου και μια ειδική ερευνητική ομάδα, το Asserson Report έχει εντοπίσει συνολικά 1.553 παραβιάσεις των συντακτικών οδηγιών του BBC. Αυτές περιλαμβάνουν θέματα αμεροληψίας, ακρίβειας, συντακτικών αξιών και δημοσίου συμφέροντος, τόσο στις αγγλόφωνες ειδήσεις του BBC όσο και στην αραβόφωνη υπηρεσία του.

Σ’ ένα μόνο παράδειγμα: από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, με αρκετά ζοφερό τρόπο, η Χαμάς εμφανίζεται συχνότερα στα ρεπορτάζ του BBC ως οργάνωση που διευθύνει ένα υπουργείο Υγείας παρά ως απαγορευμένη τρομοκρατική ομάδα.

Πηγή: The European Conservative