Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες – Πότε θα διεξαχθούν;

129

Ο κύβος ερρίφθη και οι εκλογές για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθούν στις 24 Νοεμβρίου ενώ την 1η Δεκεμβρίου να γίνει ο δεύτερος γύρος.
Όσον αφορά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αυτό θα διεξαχθεί 1 με 3 Νοεμβρίου, όπως αποφασίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφούσα τάση πρότεινε νωρίτερα να διεξαχθεί συνέδριο 7-10 Νοεμβρίου και εκλογή νέου προέδρου την 1η Δεκεμβρίου.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Τρεις ημέρες μετά την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, που είχε ως αποτέλεσμα την καθαίρεση Κασσελάκη από τη θέση του προέδρου, και αφού παραιτήθηκαν συνεργάτες του, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει δημόσια για τις επόμενες κινήσεις του.

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα εκλογές για να επουλωθεί το τραύμα ζήτησε ο Παύλος Πολάκης
Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης προσερχόμενος στην Κουμουνδούρου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να επουλωθούν οι πληγές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς για το αν πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Φυσικά και μπορεί να είναι υποψήφιος. Εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει να δει δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα».

Κάλεσε όλους να δεσμευτούν για ενότητα, ενώ όσον αφορά στο πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Νομίζω ότι πρέπει να είναι το πρώτο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Δεν μπορεί να πάει παραπέρα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην Πολιτική Γραμματεία υπήρξαν δύο «στρατόπεδα» αναφορικά με τον χρόνο της εσωκομματικής κάλπης. Από την μία ο Παύλος Πολάκης και οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ζήτησαν άμεση προσφυγή στην εσωκομματική κάλπη, ενώ από την άλλη, η πλευρά των «87» στράφηκε στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για «τραύμα που πρέπει να επουλωθεί» για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρωθεί στον στόχο του που δεν είναι άλλος από το «να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Όπως είπε δε, πιστεύει πως στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη και όλος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό θα υποστηρίξω και σήμερα» είπε ο κ. Πολάκης.

Μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης απάντησε και σε σχετική ερώτηση τονίζοντας πως σαφώς ο κ. Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα. «Εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει να δει τις δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα», είπε και κάλεσε τους πάντες να δεσμευτούν για ενότητα. Αναφερόμενος δε στο πότε μπορούν να στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες τις τοποθέτησε στις αρχές Νοεμβρίου. «Δεν μπορεί να πάει παραπέρα», είπε ο ίδιος.

Πηγή: Eleftherostypos.GR