Πάνω από 2.000 επιχειρήσεις στη φετινή Έκθεση της Βιομηχανίας Τουρισμού και Πολιτισμού στη Τιαντζίν

135

Η φετινή έκθεση της βιομηχανίας Τουρισμού και πολιτισμού (2024 China Culture & Tourism Industries» ξεκίνησε χτες, Παρασκευή, στο δήμο της Τιαντζίν στη Βόρεια Κίνα) (Tianjin) με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 πολιτιστικών και τουριστικών επιχειρήσεων.

Η τετραήμερη εκδήλωση, που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στοχεύει στην ανάδειξη της ζωτικότητας της κινεζικής τουριστικής και πολιτιστικής βιομηχανίας καθώς και στην προώθηση της υψηλού επιπέδου ανάπτυξης στον παραπάνω τομέα.

Η έκθεση διαθέτει εννέα κύριες αίθουσες, που καλύπτουν συνολική επιφάνεια 150.000 τετραγωνικών μέτρων.

Ο Ντου Τζιάνγκ (Du Jiang), αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, δήλωσε ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η κινεζική βιομηχανία πολιτισμού συνέχισε να ακμάζει ενώ από την άλλη η τουριστική βιομηχανία έχει δείξει ισχυρά σημάδια κινητικότητας, συνεισφέροντας στη σταθεροποίηση της απασχόλησης, στην προώθηση της κατανάλωσης και των συναλλαγών, όπως επίσης και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής, ο πολιτιστικός τομέας της Κίνας διατήρησε σταθερή αύξηση των εσόδων του κατά το πρώτο εξάμηνο 2024. Τα συνολικά έσοδα των μεγάλων εταιρειών του κλάδου ανήλθαν σε σχεδόν 6,5 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 915,11 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και αυξημένα κατά 7,5% σε ετήσια βάση.

Σειρά συνεδρίων και συζητήσεων θα λάβουν επίσης χώρα στα πλαίσια της φετινής έκθεσης στην Τιαντζίν.

Πηγή: PD Online