Κοτζιάς: Δεν χρειαζόταν να ενημερωθεί η Βουλή για την αιγιαλίτιδα ζώνη

227

O Νίκος Κοτζιάς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την παραίτηση του από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Σήμερα όχι, για αύριο, ρωτήστε με αύριο», ήταν η απάντηση που έδωσε στον δημοσιογράφο.

Για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είπε πως ήδη κινείται για την επιλογή υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, δήλωσε πως σε κάποιες περιπτώσεις οι επιλογές υποψηφίων συμπίπτουν με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, σε πολλές όμως όχι.

Νωρίτερα μάλιστα, ο Ν. Κοτζιάς συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και δήλωσε τη στήριξη της Κίνησης «Πράττω» στο πρόσωπό του.

Στη συνέντευξη, που παραχώρησε στην τηλεόραση CRETA και στον Μάριο Διονέλλη, απάντησε για το επίμαχο θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης πως εκείνος απλά ετοίμασε τα Προεδρικά Διατάγματα, τα παρέδωσε στον πρωθυπουργό και δεν υλοποίησε την επέκταση.

Στην ερώτηση γιατί το ανακοίνωσε βιαστικά χωρίς να ενημερωθεί η Βουλή, ο κ. Κοτζιάς απάντησε πως δεν χρειαζόταν να ενημερωθεί η Βουλή και πως οι πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερωθούν όταν έρθει η ώρα.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο σημείωσε πως «για να εκβιάζει κάποιος πρέπει και αυτός που υφίσταται τον εκβιασμό να τον δέχεται».