Έρχονται συνέχεια! 48 λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν χθες και σήμερα στη Σάμο!

109

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχυπλόου σκάφους που κινούταν με ταχύτητα, προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τις ανατολικές ακτές του Αγαθονησίου.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Το τελευταίο εντόπισε και ακινητοποίησε το ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού. Οι συνολικά είκοσι οκτώ (28) επιβαίνοντες λαθρομετανάστες (5 άντρες, 7 γυναίκες και 16 ανήλικοι) περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου της Σάμου, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, προκειμένου να μεταφερθούν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ το μέσο μεταφοράς καταστράφηκε.

Άλλοι 20 είχαν περισυλλεγεί εχθές το πρωί

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο αφού αποβίβασε αλλοδαπούς στις βόρειες ακτές της Σάμου στην περιοχή «ΚΑΜΠΟΥ ΒΟΥΡΛΙΩΤΩΝ», εκινείτο εν συνεχεία με ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, προσπαθώντας να διαφύγει. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε προγραμματισμένη περιπολία.

Ο χειριστής του ταχυπλόου σκάφους δεν συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα των Ελλήνων Λιμενικών και ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου. Ο 27χρονος Τούρκος χειριστής του ταχυπλόου περισυνελέγη από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου της Σάμου.

Σε περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκαν στην ξηρά από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Σάμου είκοσι (20) λαθρομετανάστες (17 άντρες και 03 ανήλικοι).

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 27χρονος Τούρκος για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα» και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο», ενώ κατασχέθηκε το ταχύπλοο.

Πηγή: NewsFire.GR