Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε πατίνια στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 10 πρόστιμα μέσα σε μια ώρα! (βίντεο)

115

Μικτά κλιμάκια τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονικης πραγματοποίησαν από το πρωί ελέγχους στη Νέα Παραλία στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου για την τήρηση των προβλεπόμενων από όσους χρησιμοποιούν Ελαφρύ Προσωπικό Ηλεκτρικό Όχημα (πατίνια), βάση του νόμου 4784 του 21.

Μόλις σε μέσα μια ώρα είχαν βεβαιωθεί συνολικά 11 πρόστιμα για μη χρήση κράνους και έλλειψη εγγράφων ταυτοποίησης στη Νέα Παραλία.Το πρόστιμο για την πρώτη περίπτωση ανέρχεται σε 40€, ενώ για τη δεύτερη σε 10€.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ένας οδηγός στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 40 ευρώ, «έχουν δίκιο οι αστυνομικοί, γιατί είναι επικίνδυνο το πατίνι. Προσωπικά δεν γνώριζα ότι έπρεπε να φοράω κράνος».

Υπενθυμίζεται ότι βάση νόμου οι αναβάτες υποχρεούνται να κινούνται σε ποδηλατοδρόμους -όταν αυτοί υπάρχουν- και να σταματούν στα κόκκινα φανάρια. Επιπλέον, απαγορεύεται να βγαίνουν σε δρόμους με όριο ταχύτητας μεγαλύτερο από 50 χλμ. την ώρα. Υποχρεούνται να φορούν κράνος σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και φωσφορούχο γιλέκο στις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μικτά κλιμάκια της Τροχαίας βρίσκονται και σε άλλα σημεία της πόλης.

Πηγή: Karfitsa