Μητροπολίτης Διδυμοτείχου από Φυλάκιο Έβρου: Προδότες και λιποτάκτες όσοι ευθυγραμμίστηκαν με τα συμφέροντα της Τουρκίας

153

Υψηλοί τόνοι στην ομιλία του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνού, κατά την τελετή για τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Αγίας Σοφίας, δίπλα στο ΚΥΤ του Φυλακίου.

Ο Μητροπολίτης αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό ανέγερσης αυτού του παρεκκλησίου και τον συμβολισμό της πρωτοβουλίας:

«Η καθιέρωση αυτού του Παρεκκλησίου δίπλα ακριβώς στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών έχει πολλαπλούς συμβολισμούς και μηνύματα.

Είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία και αντίδραση του φιλήσυχου λαού του Έβρου ενάντια στα όσα επιχειρήθηκαν και επιχειρούνται εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Είναι ο καρπός ενός αγώνα και μιας προσπάθειας ενάντια στην εγκατάσταση οργανωμένης μεταναστευτικής κοινότητας στην παραμεθόρια περιοχή του Βορείου Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Βεβαίως η προσπάθεια αυτή μπορεί να μην είχε το ποθούμενο αποτέλεσμα έχει όμως αξία διότι ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στα ισχυρά συμφέροντα και τις κατευθύνσεις, πού αγνόησαν το συμφέρον και την ιδιαιτερότητα του τόπου».

Οι προδότες…

Το σημείο όμως που κέντρισε το ενδιαφέρον, ήταν όταν ο Μητροπολίτης μίλησε για κάποιους που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς να τους κατονομάσει:

«Στην προσπάθεια αυτή υπήρξαν αρκετοί προδότες και ακόμη περισσότεροι εκείνοι που με το πέρασμα του χρόνου λιποτάκτησαν εξαγοραζόμενοι από τις περιστάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή ήταν παρόντες οι βουλευτές Αναστάσιος Δημοσχάκης (Νέα Δημοκρατία) και Πάρης Παπαδάκης (Ελληνική Λύση).

Πηγή: bankingnews.gr