Λίβανος: Νέες εκρήξεις στη Βηρυτό – «Στόχος» τα walkie talkie της Χεζμπολάχ

123

Νέες εκρήξεις σε συστήματα επικοινωνίας της Χεζμπολάχ σημειώθηκαν σήμερα στη Βηρυτό, μια ημέρα μετά την ταυτόχρονη έκρηξη σε βομβητές που χρησιμοποιούσε η λιβανικής οργάνωση.

Οι περισσότερες εκρήξεις ακόυστηκαν στο προάστιο Dahiyeh της Βηρυτού, το οποίο θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Ισραηλινά και λιβανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μεγαλύτερες εκρήξεις από τις χθεσινές, ενώ φωτγοραφίες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν τις συσκευές που ανατινάχθηκαν να μοιάζουν με «walkie talkie» ή ακόμη και κινητά τηλέφωνα.

Μερικές εκρήξεις έγιναν ακόμη και κατά τη διάρκεια της κηδείας των μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή επίθεση.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, η Χεζμπολάχ έχει πει σε όλα τα μέλη της να αποστασιοποιηθούν από όλες τις συσκευές επικοινωνίας.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις νέες εκρήξεις στο Λίβανο, όπως αναφέρουν πηγές ασφαλείας στο Sky News. Επίσης, οι ρεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο είδαν δεκάδες μέλη της Χεζμπολάχ να μαζεύουν τα walkie talkie και να τους βγάζουν τις μπαταρίες.

«Η κηδεία συνεχίστηκε κανονικά, ενώ το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο κάνει λόγο για τρεις νεκρούς μέχρι στιγμής από τις νέες εκρήξεις», αναφέρει η ανταποκρίτρια του Sky News στη Βηρυτό.

Πηγή: OnAlert.GR