Χεζμπολάχ: Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από τις εκρήξεις ασυρμάτων – Κρίσιμο το διάγγελμα Νασράλα

75

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 450 και πλέον τραυματίστηκαν στο νέο κύμα εκρήξεων συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ χθες Τετάρτη στον Λίβανο.

Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας στη Βηρυτό, την επομένη των πολύνεκρων εκρήξεων βομβητών, χρησιμοποιούμενων επίσης από μέλη της Χεζμπολάχ  που πρόσκειται στο Ιράν.

«Το κύμα εκρήξεων που προκάλεσε ο εχθρός σε γουόκι-τόκι (…) σκότωσε 20 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 450», ενημέρωσε το υπουργείο με ανακοίνωσή του.

Οι εκρήξεις της Τετάρτης δεν αφορούσαν μόνον ασύρματους επικοινωνίας, αλλά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, ακόμη και σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η ένταση στη Βηρυτό, ειδικά ανάμεσα στους υποστηρικτές της Χεζμπολάχ, ανεβαίνει. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών φέρονται να ξέσπασαν την οργή τους εναντίον των μελών της αποστολής του ΟΗΕ που βρίσκεται στον Λίβανο.

Κι ενώ το Ισραήλ έχει μετακινήσει στρατεύματα στο βόρειο τμήμα της χώρας ενόψει πιθανής αντίδρασης της Χεζμπολάχ, σήμερα Πέμπτη αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η ομιλία του ηγέτη της οργάνωσης Χασάν Νασράλα, με την οποία θα τοποθετηθεί για τις τελευταίες ραγδαίες και κυριολεκτικά εκρηκτικές εξελίξεις.

Πηγή: OnAlert.GR