Σε επιφυλακή περιοχές της Κίνας εν όψη ακραίων καιρικών φαινομένων

60

Το Υπουργείο υδάτινων πόρων έθεσε σε επίπεδο επιφυλακής 4, το μικρότερο απο την κλίμακα των τεσσάρων επιπέδων, τις παρακάτω περιοχές στην επικράτεια της χώρας εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι περιοχές αυτές είναι ο δήμος Σανγκάη, η επαρχία Τζιανγκσού, η επαρχία Τζετζιάνγκ, η επαρχία Χέναν και η επαρχία Χάϊναν.

Μετά από του τυφώνες Μπεμπίνκα (Bebinca) και Πουλασάν (Pulasan) και τις τροπικές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν στη νότια Κίνα, προβλέπεται η αύξηση της στάθμης σε μικρού και μεσαίου μεγέθους ποταμούς που βρίσκονται στις προαναφερθείσες περιοχές μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής.

Είναι απαραίτητη η ενίσχυση των μηχανισμών της έγκαιρης ενημέρωσης, της πρόβλεψης και παρακολούθησης των τυφώνων. Τέτοιοι μηχανισμοί θα συμβάλουν τα μέγιστα στη αποτροπή καταστροφών που προκύπτουν από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Το μετεωρολογικό Κέντρο της χώρας έχει ανακοινώσει κίτρινο συναγερμό για τον τυφώνα Πουλασάν (Pulasan) για χτες Τετάρτη και ανακοίνωση για ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους στα ανατολικά της χώρας μέχρι την Πέμπτη 20/09 το βράδυ. Καταπτώσεις πιθανολογείται να λάβουν χώρα στις ακτές της επαρχίας Τζεντζιάνγκ (Zhenjiang) μέσα στη διάρκεια της Πέμπτης.