Συνελήφθη Έλληνας για διακίνηση λαθρομεταναστών στην Κω – Σήμερα η απολογία του!

63

Με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης εισόδου και διακίνησης μεταναστών στην χώρα κατηγορείται ένας 52χρονος, που συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας στην Κω.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lawandorder, o H.Π., κάτοικος Αθηνών, εντοπίστηκε από στελέχη του λιμενικού στην περιοχή της Κεφάλου, λίγη ώρα αφού εγκατέλειψε σε παραλία της περιοχής πλήθος μεταναστών που μετέφερε από τα τουρκικά παράλια με ταχύπλοο σκάφος.

Ο άνδρας, φέρεται να ήταν ο χειριστής του σκάφους και ρόλο βοηθού είχε ένας άνδρας 61 ετών Γερμανικής υπηκοότητας. Αρχικά το σκάφος που επέβαιναν τα δυο άτομα ακινητοποιήθηκε και προσήχθησαν με τους μετανάστες να αναγνωρίζουν μετά βεβαιότητας στα πρόσωπα τους, τα άτομα που τους μετέφεραν στην Κω από την Τουρκία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης αλλά έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν για σήμερα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο 52χρονος αρνείται κάθε εμπλοκή του με την υπόθεση και αρνείται πως συμμετείχε σε λαθροδιακίνηση μεταναστών. Την ίδια στιγμή στελέχη της ασφάλειας Κω, αναμένεται να ζητήσουν την άρση απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό του τηλέφωνο.

Πηγή: Law & Order