Παραιτήθηκε ο γ.γ. της Κ.Ο. Ένωσης Κεντρώων

226

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Σαρίδης από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει πλήρως τη θέση του και να προασπίσει όπως ο ίδιος τονίζει την ιδιότητα του βουλευτή και τον κοινοβουλευτισμό.

Αιτία ήταν η οπρο ημερών επιστολή του κ. Καβαδέλλα προς τον Πρόεδρο της Βουλής και κυρίως οι χθεσινές του «κορώνες» μέσα από τη Βουλή, όπου ο ίδιος μίλησε μέχρι και για «παρακράτος» που προσπάθησε να τον «φιμώσει» για να μην καταγγείλει μέσα από την έκθεση το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας, αλλά και η «σιωπή» της ηγεσίας του κόμματος γι’ αυτή τη συμπεριφορά.

Ο κ. Σαρίδης αποφάσισε να παραιτηθεί σήμερα από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων, προκειμένου να καταδείξει την κάθετη διαφωνία του με τη συμπεριφορά του Δημήτρη Καβαδέλλα την οποία χαρακτηρίζει «θλιβερή», αφήνοντας εναντίον του αιχμές περί έλλειψης σοβαρότητας.

«Αιτία της απόφασής μου, κύριε Πρόεδρε, αποτελεί το πρόσφατο δυσάρεστο περιστατικό κατά της διάρκεια της ΔΕΘ, αλλά κι η ακόμη πιο θλιβερή κλιμάκωσή του τις επόμενες μέρες. Η πολιτική μου ευθιξία κι η διπλή ιδιότητά μου, του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και του Γραμματέα της Κ.Ο, με υποχρεώνουν να αναλάβω μερίδιο της ευθύνης», τονίζει στην επιστολή του προς τον Βασίλη Λεβέντη ο κ. Σαρίδης.

Στη, δε, επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, σημειώνει ότι: «Δυστυχώς κύριες Πρόεδρε, οι προαναφερθείσες ενέργειες του συνάδελφου, κ. Καβαδέλλα οι οποίες έγιναν ενώ κατείχα τη θέση του Γραμματέως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρόλο που δεν έπληξαν το Κοινοβούλιο εν γένει φοβάμαι ότι στιγματίζουν τη βουλευτική ιδιότητα στα μάτια μερίδας της κοινής γνώμης. Ελπίζω πως με την ενέργειά μου αυτή θα συμβάλλω στην προστασία του Κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας, σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων για το μέλλον της Δημοκρατίας μας».