Πολάκης: H Novartis είναι ένα από τα τρία παγόβουνα που βούλιαξε την χώρα

287

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στην Νέα Δημοκρατία είπε θα μπείτε στο χρονοντούλαπο με αυτή την ιστορία και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η υπόθεση Novartis είναι η κορυφή ενός από τα τρία παγόβουνα στα οποία προσέκρουσε και βούλιαξε η χώρα. 

«Με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς το 30% της δημόσιας δαπάνης και το 40% της ιδιωτικής αποτελούν μαύρο χρήμα από υπερτιμολογήσεις φαρμάκων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και συνέχισε:

«Κάποιοι τολμούν να μιλούν για σκευωρία και κάνουν και μηνύσεις. Να μηνύσετε τους βουλευτές το 2010 που κατέθεσαν επερώτηση στον τότε υπουργό Υγείας, όπου μιλούν για κατασπατάληση χρήματος».

«Το σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιο αλλά έχει μια ιδιαίτερη ελληνική πτυχή. Γιατί η χώρα μας, μέσα από διεθνείς συμφωνίες, ήταν τιμή αναφοράς, σε πάρα πολλές άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιο αλλά εχει ιδιαίτερη ελληνική πτυχή, γιατί η χώρα μέσα από συμφωνίες απότελούσε την τιμή αναφοράς για 29 χώρες σε πρώτη φάση και για άλλες 50 σε δεύτερη φάση», υπογραμμίζοντας ότι αν έπαιρναν υψηλή τιμή τα φάρμακα στην Ελλάδα έπαιρναν και σε άλλες χώρες.

«Η Novartis ήταν μαέστρος γιατί αντιστοίχως πριν έρθουν τα φάρμακα στην Ελλάδα τα τιμολογούσε σε Γερμανία, Βρετανία και Ελβετία, προηγουμένως», ήταν ένα έγκλημα πρόσθεσε που το οργάνωσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας πως «είχαμε παραγγείλει εμβόλια για να καλύψουμε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο» και για αυτό χρεοκοπήσαμε.

«Θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος, δεν υπάρχει πεδίο συνδιαλλαγής και κάποιοι έχουν τρομοκρατηθεί», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης λέγοντας πως προτίθεται να παραιτηθεί από υπουργός και βουλευτής εάν βρεθεί κάποιος και πει «ότι σήκωσα το τηλέφωνο και είπα κάνε αυτό, κάνε εκείνο».