Μειώθηκε στο 38% η δημοτικότητα του Τραμπ

212

Από την άλλη μεριά, έξι στους δέκα Αμερικανούς δεν συμφωνούν με τον τρόπο άσκησης των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου έπεσε κάτω από το 40% πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ το ποσοστό αρνητικής γνώμης για την άσκηση των προεδρικών καθηκόντων του είχε να καταγραφεί στο 60% ή σε μεγαλύτερο αρνητικό ποσοστό από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την περίοδο εκείνη ήταν στην επικαιρότητα η παραδοχή της ενοχής του από τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν. Ο πρόεδρος Τραμπ είχε επίσης υποστηρίξει δημόσια την υποψηφιότητα του Ρόι Μουρ για την έδρα της Γερουσίας στην Αλαμπάμα. Ο Μουρ είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και η είδηση αυτή κυριαρχούσε στην ειδησεογραφία κατά την ίδια περίοδο.

Το ποσοστό της δημοτικότητας του Αμερικανού προέδρου έχει μειωθεί για τις ηλικίες (18 έως 29 ετών) από 35% σε 28% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα γκάλοπ πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση κι έχουν καταγράψει μία ελαστικότητα στο ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τραμπ μεταξύ του 35% και του 45% από τότε που ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα της προεδρίας του κι ενώ οι Δημοκρατικοί είχαν χάσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε ποσοστό αποδοχής γύρω στο 45%, με το ποσοστό αυτό να μην έχει μειωθεί κάτω του 40%.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι ο μόνος πρόεδρος των ΗΠΑ που καταγράφει χαμηλά ποσοστά αποδοχής. Η δημοτικότητα του προέδρου Τζορτζ Μπους Τζούνιορ είχε μειωθεί στο 31% μετά από τον τυφώνα Κατρίνα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής αποδοχής του είχε καταγραφεί στο 65%, πέντε ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από αυτό του προέδρου Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN