Αχαΐα: Αθωώθηκε η εκβιάστρια παρά τα αποδεικτικά στοιχεία και την ψευδή μήνυση για βιασμό

208

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβιασμό σχηματίστηκε κατά γυναίκας η οποία συνελήφθη στην Αιγιάλεια, αφότου έλαβε χρήματα για να αποσύρει τη ψευδή μήνυση για βιασμό, κατηγορώντας δύο άνδρες ως δράστες.

Η 43χρονη, κάτοικος Ακράτας, κατήγγειλε πριν από δύο χρόνια δήθεν πως δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από τους εν λόγω άνδρες, τους οποίος ισχυρίστηκε ότι συνάντησε σε μπαρ της Πάτρας. Υποστήριξε ότι μεταφέρθηκε στο σπίτι ενός από αυτούς, όπου, μετά από κατανάλωση αλκοόλ και χρήση ουσιών, τη βίασαν.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 18 Μαΐου 2024, η 43χρονη συναντήθηκε με τη σύντροφο ενός από τους κατηγορουμένους σε καφετέρια στην Ακράτα, αφότου τους εκβίασε για χρηματικό ποσό. Τελικά έγινε η συμφωνία πως θα αποσύρει την καταγγελία βιασμού μόλις λάβει τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές, η 43χρονη πήρε 1.500€ και παρέδωσε χειρόγραφη δήλωση απόσυρσης της καταγγελίας. Εκείνο το οποίο δεν υπολόγισε όμως ήταν ότι τα χρήματα ήταν προσημειωμένα και ότι η συνάντηση με την πρώην σύντροφο του άνδρα ήταν παγίδα από την Αστυνομία με σκοπό να αποκαλυφθεί η δράση της.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιάλειας, επενέβησαν και τη συνέλαβαν, βρίσκοντας στην κατοχή της το προσημειωμένο ποσό.

Χθες Δευτέρα 20/05/2024, η 43χρονη εκβιάστρια, παραπέφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο Τριμελές πλημμελειοδικείο Καλαβρύτων για τον εκβιασμό για χρηματισμό. Παρά το γεγονός ότι συνελήφθη στο αυτόφωρο, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ακράδαντα στοιχεία και αποδείξεις, το Δικαστήριο την αθώωσε!