Αφύλακτη διάβαση τρένου στη Λεπτοκαρυά – Δίπλα της παίζουν παιδιά

203

Καταγγελίες κατοίκων για κενά ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο από διάφορες περιοχές της χώρας είναι πλέον καθημερινές, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Κάτοικος της Λεπτοκαρυάς μίλησε για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας σε σιδηροδρομική διάβαση στο Σέσκλο, στη Λεπτοκαρυά, καθώς είναι αφύλαχτη.

Ο κ. Γιώργος Χαρατζίδης, κάτοικος της περιοχής μίλησε στο MEGA και τόνισε ότι «το πρόβλημα διαιωνίζεται. Στις γραμμές ανόδου και καθόδου του τρένου και ειδικά στη μία πλευρά που είναι και ο δρόμος, δεν υπάρχει καθόλου περίφραξη. Τα παιδιά μας παίζουν μπάλα σε απόσταση μόλις 20 μέτρων».

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε πως, «πριν από πολλά χρόνια τρένο «διέλυσε» κάτοικο της περιοχής, ενώ και ζώα σκοτώνονται συνεχώς. Έχουμε κάνει πολλές ενέργειες στον ΟΣΕ και η απάντηση που λαμβάνουμε είναι «θα το δούμε». Έχουμε ενημερώσει και τον Δήμο Ανατολικού Ολύμπου, ο οποίος απαντά ότι είναι θέμα του ΟΣΕ».

Ο κ. Χαρατζίδης επεσήμανε την αγωνία των μηχανοδηγών μην συμβεί κάποιο ατύχημα λέγοντας ότι «τα τρένα μπαίνοντας στον σταθμό σφυρίζουν τόσο πολύ και δυνατά καθώς λόγω του ότι δεν υπάρχει περίφραξη φοβούνται οι μηχανοδηγοί μήπως συμβεί κάποιο ατύχημα. Η ταχύτητά τους είναι γύρω στα 140-150 χλμ.».