Αγγλία: «Εργάτης γης» που έγινε viral κρατώντας ταμπέλα με το σύνθημα «οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες», βίασε 15χρονο κορίτσι

349

Κονγκολέζος που η αίτηση ασύλου του είχε απορριφθεί και του οποίου η απέλαση εμποδίστηκε από το πλήρωμα του αεροπλάνου που θα τον επέστρεφε στη χώρα του ομολόγησε την ενοχή του για τον βιασμό ενός 15χρονου κοριτσιού.

Το μακρινό 2005 ο Κονγκολέζος Ανισέτ Μαγιέλα (Anicet Mayela) έγινε viral όταν, εκμεταλλευόμενος παραθυράκια της νομοθεσίας, κατάφερε να ανατρέψει την απέλαση του από την Αγγλία στο μαγευτικό Κονγκό, ισχυριζόμενος πως κατά την διάρκεια της παραμονής του στο κέντρο κράτησης, έκανε βαβά.

 

Λίγους μήνες αργότερα ο Μαγιέλα κατάφερε να αποτρέψει και την δεύτερη απέλαση του όταν συγκίνησε με το δράμα του το πλήρωμα της πτήσης της Air France που είχε ναυλωθεί από το αγγλικό κράτος, αρνήθηκε να τον μεταφέρει.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, και έχοντας συγκινήσει την κοινή γνώμη με το δράμα του, ο Μαγιέλα και οι δικηγόροι του κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη άδεια παραμονής ισχυριζόμενοι πως η απέλαση του θα ήταν παραβίαση των ανθρωπίνων του δικαιωμάτων καθώς η ζωή του “κινδύνευε” αν επέστρεφε στο Κονγκό.

Δυο ημέρες αργότερα ο εργάτης γης θα επέστρεφε στο κέντρο κράτησης, αυτή τη φορά σαν ακτιβιστής, διαμαρτυρόμενος για το δράμα των εγκλείστων συντρόφων του και απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση τους κρατώντας μια ταμπέλα με το σύνθημα “οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες”.

Ε, αυτό τελικά δεν πήγε και πολύ καλά, καθώς όπως αναφέρει η Sun, στις 17 Απριλίου ο Μαγιέλα μόλις παραδέχτηκε ενώπιων δικαστηρίου τον βιασμό ενός 15χρονου κοριτσιού.

«Πράξεις ανθρώπων που ζουν σε άγνοια και που ξαφνικά αποφασίζουν να παρέμβουν μπορεί να έχουν τελικά αποτρόπαιες συνέπειες για κάποιους άλλους», δήλωσαν στην Sun πηγές “κοντά στον υπουργό εσωτερικών”, ενώ ο βουλευτής των Συντηρητικών Μάρκο Λόνγκι (Marco Longhi), μέλος της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου σχολίασε:

«Εγείρονται σημαντικές ερωτήματα σχετικά με την νομική μας διαδικασία και την παραμονή του Μαγιέλα στην χώρα μας. Οι ψηφοφόροι μου θα γίνουν έξαλλοι μόλις μάθουν πως με αφορμή μια αστεία αιτιολογία παρέμεινε στη χώρα και έκανε αυτό το τρομακτικό έγκλημα».

«Τα τελευταία 14 χρόνια έχουμε αποτύχει να τηρήσουμε την υπόσχεση μας στο Βρετανικό λαό. Υπάρχει όμως χρόνος να επανορθώσουμε», δήλωσε σχετικά ο Ρόμπερτ Τζένρικ (Robert Jenrick), πρώην υπουργός Μετανάστευσης.