Άγιος Παντελεήμονας: Χειροπέδες σε αστυνομικούς – Σε αργία λόγω κλοπής ένας από αυτούς

166

«Ασφάλεια, έλα μέσα», με αυτά τα λόγια και τραβώντας τον από το χέρι, ένας από τους δυο συλληφθέντες αστυνομικούς, μαζί με έναν άγνωστο συνεργό τους, ανάγκασαν έναν Σύρο ηλικίας 23 ετών, να μπει με την βία μέσα στο κατάστημα του, που βρίσκεται στην οδό Αλκιβιάδου στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο καταστηματάρχης, ξεκίνησε να καλεί σε βοήθεια καθώς στις αρχές Φεβρουαρίου, τρία άγνωστα άτομα με παρόμοιο τρόπο δράσης, τον είχαν κλέψει αφαιρώντας τους 1.000 ευρώ. Τις εκκλήσεις του άκουσε μια υπάλληλος παρακείμενης επιχείρησης που έτρεξε στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής και ενημέρωσε τους αστυνομικούς.

Φτάνοντας στο σημείο στελέχη της ασφάλειας, εντόπισαν τους δυο άνδρες, καθώς ο τρίτος έφυγε μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε και όπως προέκυψε, ήταν αστυνομικοί. Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο ηλικίας 57 ετών, που υπηρετεί στο τμήμα ασφαλείας Νίκαιας και έναν 53χρονο αρχιφύλακα του τμήματος Αιγάλεω, που βρίσκεται σε αργία.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, φέρεται να είχε κλέψει μοτοσυκλέτα από τα κατασχεμένα οχήματα και κυκλοφορούσε για ιδιωτική χρήση.

Τι κατέθεσε ο καταστηματάρχης

Κατά την διάρκεια της κατάθεσης του ο 23χρονος επιχειρηματίας, ανέφερε πως πριν τον προσεγγίσουν τα τρία άτομα, τον κοίταζαν επίμονα ενώ βρισκόταν εξωτερικά του καταστήματος και έκαναν κατόπτευση του χώρου.

Όπως συμπλήρωσε, ήταν σίγουρος πως τα τρία άτομα ετοιμάζονταν να τον ληστέψουν.

Τα ψέματα των αστυνομικών

Εξεταζόμενοι από αστυνομικούς του εσωτερικών υποθέσεων, οι δυο αστυνομικοί, προσπάθησαν να αιτιολογήσουν την παρουσία τους στο χώρο, με διάφορες προφάσεις.

Ενδεικτικά ο 57χρονος αστυνομικός, ανέφερε πως βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, κάτι που καταρρίφθηκε υπηρεσιακά καθώς το πρωί της Παρασκευής, «δεν βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, καθώς είχε διατεθεί σε απογευματινή βάρδια και ουδέποτε του δόθηκαν εντολές να μεταβεί σε οποιαδήποτε περιοχή του κέντρου των Αθηνών προς διερεύνηση οποιασδήποτε υπόθεσης ή πληροφορίας της υπηρεσίας του».

Ο δεύτερος εμπλεκόμενος αστυνομικός, ο οποίος βρίσκεται σε αργία, κάτι που απέκρυψε σε πρώτη φάση , υποστηρίζοντας πως «έψαχναν για κύκλωμα πλαστών εγγράφων στο κατάστημα. Ο 53χρονος φαίνεται σε βίντεο από κλειστό κύκλωμα, να βρίσκεται κοντά στο κατάστημα, και να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του φορώντας γυαλιά ηλίου και καπέλο τύπου τζόκεϋ.

Οι δυο αστυνομικοί όταν αποκαλύφθηκε ο ρόλος τους, επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής, ενώ κατά την έρευνα που ακολούθησε στις οικείες τους, εντοπίστηκαν συνολικά, 230 φυσίγγια, 3 γεμιστήρες, 3 μαχαίρια και μια σιδερογροθιά.

Πηγή: Law & Order