Άκης Σκέρτσος: «Ο Αρβανίτης θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί»

196

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την κυβέρνηση για τα όσα είπε για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, σε εκδήλωση στην Κεφαλονιά.

«Θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η παραίτηση του κυρίου Αρβανίτη» δήλωσε χαρακτηριστικά το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «είναι απαράδεκτο να ταυτίζεται με τέτοια ρητορική η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία που έχουν δώσει αγώνες για την Δημοκρατία και κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη το 2015».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο για «φρικώδεις χαρακτηρισμούς» και «καινοφανή εξίσωση της αριστείας με το ναζισμό» από τον Κώστα Αρβανίτη, τονίζοντας ότι «συνιστούν επιτομή του μίσους και της ακρότητας».

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν τον αποδοκιμάσει και δεν τον εγκαλέσει στην τάξη, θα είναι συνυπεύθυνος για την ευτέλεια του λόγου του κ. Αρβανίτη. Ο κ. Αρβανίτης αποτολμά να λασπώσει την παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία, που συνέλαβε και φυλάκισε τους νεοναζί. Ευτέλεια, συνεπώς, και θράσος από εκείνους που δεν έβρισκαν αίθουσα για τη δίκη των νεοναζί, που ψήφισαν μαζί τους την απλή αναλογική, που ήταν αδιάντροπα «απόντες» ψελλίζοντας παρών στην ψήφιση της διάταξης για την προστασία της Δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα» συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Οικονόμου.

Η σχετική τοποθέτηση του Κώστα Αρβανίτη

Στην «επίθεση» που είχε εξαπολύσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κεφαλονιά, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Εδώ βλέπουμε καθημερινά ότι αυτή η διεθνής ακροδεξιά, που είναι ο Μητσοτάκης, ο ορισμός. Ήμουν από τους πρώτους και λίγους που είπα ότι ο Μητσοτάκης είναι alt-right και είχαν θυμώσει και οι σύντροφοί μου, μου έλεγαν πως είναι υπεροβολικός, καθώς ο Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος. Όμως αυτό φαινόταν, όταν ο Σχοινάς έφερνε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής για το προσφυγικό. Κοιτάξτε τι κρύβεται πίσω από τον Μητσοτάκη. Τι είπε… οι άριστοι. Δεν είναι μόνο ταξικό… είναι η άρια φυλή. Κρύβεται πολύς φασισμός κάτω από την ολική αντίληψη των αρίστων. Ούτε η Αριστερά δεν είχε αντανακλαστικά να απαντήσει σε αυτή την ιστορία. Απαντούσε φοβικά. Αυτός είναι ο Μητσοτάκης και η παρέα του. Αυτός είναι και τυχοδιώκτης, απατεώντας και κάτι παραπάνω».