Ακρίβεια: Φέτα από χρυσάφι – Ξεπέρασε τα 17 ευρώ το κιλό και η βιολογική 20 ευρώ!

313

Η φέτα, το νόστιμο παραδοσιακό τυρί, που συνόδευε, σχεδόν όλα τα ελληνικά πιάτα, «αποσύρεται»  σιγά- σιγά καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα άγγιξε  και πολλές φορές ξεπέρασε τα 17 ευρώ το κιλό!

Σημειώνεται ότι η φέτα πωλούνταν 6 και 7 ευρώ το κιλό και μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει αυξηθεί κατά 10 ευρώ, παρά το ότι το προϊόν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα μόνιμης μείωσης τιμής κατά 5%.

Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν κερδοσκοπία στην τιμή της φέτας και καλούν το κράτος να πάρει μέτρα για την προστασία των καταναλωτών

Τα τρικ των σούπερ μάρκετ
Τα σούπερ μάρκετ στην προσπάθεια τους να «ξεγελάσουν» το καταναλωτικό κοινό και να χαμηλώσουν τις τιμές προχωράνε σε τρικ με παραπλανητικές σημάνσεις του τύπου (λευκό τυρί, βαρελίσιο τυρί) τα οποία φυσικά δεν είναι ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) και τα πωλούν γύρω στα 10 ευρώ το κιλό.

Σταθεροποίηση τιμών σε υψηλά επίπεδα
Όπως είναι λογικό οι ανατιμήσεις και η σταθεροποίηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα, έχουν υποχρεώσει αρκετούς καταναλωτές να πάψουν να αγοράζουν φέτα αλλά και αρκετά ακόμα τυριά από τα σούπερ μάρκετ, αφού οι τιμές είναι υψηλότερες και η ποιότητα χαμηλότερη.