Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη τριών διακινητών για παράνομη μεταφορά 13 μεταναστών

213

Τρεις διακινητές συνελήφθησαν χθες Τετάρτη (12/10) από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης για παράνομη μεταφορά συνολικά 13 μεταναστών.

Ο πρώτος συλληφθείς εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι μετανάστες.

Αλλοδαπός και χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης και ο δεύτερος διακινητής, που συνελήφθη χθες στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης. Ο οδηγός-διακινητής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με το οποίο μετέφερε παράνομα τρεις μετανάστες δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο προσέκρουσε σε μπάρα διοδίων, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα. Τελικά ακινητοποίησε το όχημα και ο δράστης τράπηκε σε φυγή πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, παρά την αντίσταση που προέβαλε.

Η τρίτη σύλληψη διακινητή σημειώθηκε στο συνοριακό σημείο διέλευσης Κήπων, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) διαπίστωσαν ότι ο οδηγός είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο και ανάμεσα σε εμπορεύματα τέσσερις μετανάστες οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ κατασχέθηκαν τα τρία οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.