Άλλαξε η «Εθνική Γραμμή»; Τι θα πάει να συζητήσει η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στην Τουρκία, πέραν της υφαλοκρηπίδας;

269
Άλλαξε η εθνική γραμμή στα ελληνοτουρικά; Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η «εθνική γραμμή» όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά ήταν η διαφορά για την υφαλοκρηπίδα ή τις θαλάσσιες ζώνες. Αυτό άλλωστε έλεγε πριν 15 περίπου ημέρες η ίδια η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου κατά τη διάρκεια συζήτησης στη δεξαμενή σκέψης The Foundation for Defense of Democracies (FDD) στην Ουάσιγκτον. Τώρα όμως ξαφνικά διαβάζουμε στα «ρεπορτάζ» που διαρρέονται ότι κατά την επισκεψή της στις 11 Μαρτίου στην Άγκυρα θα συζητηθούν διάφορα ελληνοτουρκικά «ζητήματα όπως η υφαλοκρηπίδα, τα μειονοτικά θέματα κλπ».
Άλλαξε η εθνική μας γραμμή; Αναγνωρίζουμε και άλλες διαφορές; Τι θα πάει να βάλει στο τραπέζι η κ. Παπαδοπούλου ακριβώς;

Διαβάζουμε συγκεκριμένα πώς μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, στις 11 του μηνός, η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου θα βρεθεί στην Άγκυρα, για να ξεκινήσουν οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, για πρώτη φορά θα μπουν στο τραπέζι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα με αναλυτικό τρόπο, εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα μετά το Πάσχα.

Θα είναι μια προετοιμασία για το ποια ζητήματα μπορούν να συζητηθούν μεταξύ των δύο πλευρών, όπως η υφαλοκρηπίδα, τα μειονοτικά θέματα κ.λπ.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησαν περιφερειακά και διμερή θέματα εστιάζοντας στην παρακολούθηση όσων συμφωνήθηκαν στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, τα επόμενα βήματα ενόψει επικείμενων συναντήσεων για τον πολιτικό διάλογο, τη θετική ατζέντα και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την προετοιμασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. «Πρόθεσή μου είναι να επισκεφτώ την Άγκυρα τον ερχόμενο Μάιο ως ανταπόδοση της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν», είχε δηλώσει (ρ/σ ΣΚΑΪ) ο Kυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «πρέπει να διαφυλάξουμε το καλό κλίμα με την Τουρκία που έχει οικοδομηθεί τους τελευταίους μήνες».

Πηγή: NewsFire.GR