Αμερικανοί τουρίστες: Στο top 5 η Αθήνα για τις κρατήσεις της 4ης Ιουλίου

374

Τι δείχνει έρευνα για τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

 

Σε πολύ υψηλή θέση βρίσκεται η Αθήνα στις προτιμήσεις των αμερικανών τουριστών σύμφωνα με τη Skyscanner, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων που έχουν προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Με βάση τα αποτελέσματα έρευνας για τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς εν όψει της Ημέρας Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου που δημοσίευσε η ταξιδιωτική μηχανή αναζήτησης Skyscanner, η ελληνική πρωτεύουσα κατατάσσεται στην 3η θέση μεταξύ των 5 δημοφιλέστερων επιλογών των αμερικανών για ταξίδια εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην έρευνα εξετάζονται οι κορυφαίες επιλογές για ταξίδια εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και εκτός. Πρόκειται για αναζητήσεις που έχουν γίνει μέσω της Skyscanner για το διάστημα από τις 18 Μαρτίου έως τις 18 Ιουνίου για ταξίδια κυρίως στην οικονομική θέση μετ’ επιστροφής.

Στο top5 των ταξιδιών στο εξωτερικό την πρώτη θέση κατέχει το Κανκούν στο Μεξικό, το Σαν Χουάν στο Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται στη δεύτερη θέση, η Αθήνα, όπως προαναφέραμε στην τρίτη, πάνω από το Λονδίνο, το οποίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ το Μέξικο Σίτυ καταλαμβάνει την πέμπτη θέση μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών για τους αμερικανούς εκτός ΗΠΑ.

Στο εσωτερικό της χώρας, με βάση τα στοιχεία από Skyscanner, το top5 των ταξιδιών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας περιλαμβάνει τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Ορλάντο, το Λος Άντζελες και το Ντένβερ.

Να σημειωθεί ότι η αργία της 4ης Ιουλίου θεωρείται «ορόσημο» για την επανέναρξη των ταξιδιών αναψυχής στις ΗΠΑ μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και ήδη εκτιμάται πως περισσότεροι από 47 εκατ. Αμερικανοί θα ταξιδέψουν, τόσο εντός της χώρας, όσο και εκτός.

Σύμφωνα με την Skyscanner, η μέση τιμή για τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι στα 722 δολάρια, ενώ αντίστοιχα για το εσωτερικό στα 249 δολάρια.