Ανακοινώνεται σύντομα η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων

842

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Κων. Φλώρος και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Στ. Πετράκης, έχοντας τετ α τετ με τον πρωθυπουργό.

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσε αναλυτικά τον Κυρ. Μητσοτάκη για το πώς διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο με τη συνέχιση των προκλητικών ενεργειών εκ μέρους της Τουρκίας, ενώ επί τάπητος τέθηκε και η ενίσχυση των Εν. Δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, που όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί.

Κατά πληροφορίες, άλλωστε, τα Επιτελεία των Εν. Δυνάμεων έχουν ήδη το προηγούμενο διάστημα καταγράψει αναλυτικά την επιχειρησιακή κατάσταση, δίνοντας πλήρη εικόνα στον πρωθυπουργό για το πού χρειάζεται ενίσχυση, είτε με νέο εξοπλισμό είτε με αναβάθμιση του υφιστάμενου, η αμυντική θωράκιση της χώρας. Οι συζητήσεις, όπως έχει γίνει γνωστό, με το Παρίσι για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο, όπως προκύπτει από όλες τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, που κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε κατάλληλο το χρονικό σημείο για την ενίσχυση των Εν. Δυνάμεων.

Παράλληλα, συνομιλίες γίνονται και για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με νέες φρεγάτες, καθώς μεγάλος αριθμός είναι μεγάλης ηλικίας και δεν «σηκώνει» κάποια αναβάθμιση. Το πλήρες εξοπλιστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό το επόμενο Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλονίκη. Δεν αποκλείεται άλλωστε ο πρωθυπουργός να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με υπογεγραμμένη την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία.