Ανασκευάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών – Από πότε θα ισχύσει

2654

Ανασκευάζει ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που είχε προαναγγείλει ο ίδιος νωρίτερα.

Όπως έκανε γνωστό με διευκρινιστική δήλωση του δήλωση ο Άδωνις Γεωργιάδης η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% δεν θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2024, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος δεν το επιτρέπει.

 

Συγκριμένα η δήλωση του κ. Γεωργιάδη αναφέρει: «Την περασμένη τετραετία μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που είχε σημαντική συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης κατά σχεδόν 300.000 άτομα και στη μείωση του ποσοστού ανεργίας από 16,9% τον Ιούλιο του 2019 σε 10,8% τον Ιούλιο του 2023.

Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. προβλέπεται μείωση μιας επιπλέον ποσοστιαίας μονάδας, κάτι που θα συνδράμει στην επιπλέον αύξηση της απασχόλησης αλλά και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, καθώς οι μειώσεις αφορούν τόσο στις εργοδοτικές όσο και στις εργατικές εισφορές. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αυτό να γίνει σε δύο δόσεις κατά 0,50% το 2025 και κατά 0,50% το 2027, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος δεν επιτρέπει μείωση από το 2024 ένεκα και των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω των φυσικών καταστροφών».