Αναβαθμίζουν το σύστημα υιοθεσιών για να μοιράσουν παιδιά στους ομοφυλόφιλους – Ανακοινώθηκε το πρώτο γραφείο αναδοχής και υιοθεσίας

153

Μπορεί τα φυσιολογικά ζευγάρια που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για ένα παιδί στην υιοθεσία να είναι χιλιάδες, όμως τα υφιστάμενα προς υιοθεσία παιδιά μετρούν κάτι παραπάνω από εκατό. Τη ζήτηση τώρα αυξάνει η θεσμοθέτηση του γάμου ομοφυλοφίλων και είναι βέβαιο, ότι η κυβέρνηση θα βρει τον τρόπο να περάσει τη συγκεκριμένη ομάδα «εκτός σειράς» και από την πίσω πόρτα, ώστε να πανηγυρίσει και την εφαρμογή του δευτέρου σκέλους του κατάπτυστου νόμου της: Την υιοθεσία δηλαδή, από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Δεν είναι τυχαίο ως εκ τούτου, ότι ανακοινώθηκε σήμερα το πρώτο «Γραφείο Αναδοχής και Υιοθεσίας» στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη, η οποία αναμένεται μετά τις εκλογές και για κάνα μήνα να αποτελέσει την «πρωτεύουσα» της πανευρωπαϊκής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητος, λόγω του εξ αναβολής, λόγω κορωνοϊού, EUROPRIDE 2024.

Το γραφείο θα βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης 16 και οι υπεύθυνοι ελπίζουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει, με σκοπό την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής, αλλά και για να βοηθηθεί η αποϊδρυματοποίηση πολλών παιδιών.

Εκεί θα πραγματοποιούνται και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πρέπει να παρακολουθούν οι υποψήφιοι θετοί γονείς και ανάδοχοι, καθώς η παρακολούθηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εγγραφούν στα αντίστοιχα μητρώα των υπηρεσιών.

Στο γραφείο θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος όπου θα γίνονται οι συναντήσεις των παιδιών που βρίσκονται σε ανάδοχη οικογένεια με τους βιολογικούς τους γονείς.