Ανεβάζει τον πήχη για το ΠΑΣΟΚ η Nάντια Γιαννακοπούλου: «Η δεύτερη θέση δεν αρκεί»

278

Ψηλά τον πήχη των επιδόσεων του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές θέτει η Νάντια Γιαννακοπούλου, τονίζοντας ότι δεν αρκεί η κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι το κόμμα της πρέπει να καταγράψει ένα ποσοστό της τάξης του 18%-20% για να μπορέσει να αμφισβητήσει με αξιώσεις στις εθνικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατίας. Η κυρία Γιαννακοπούλου στην ερώτηση συγκεκριμένα αν αρκεί η δεύτερη θέση στις ευρωκάλπες απαντά ότι: “«Όχι, σε καμία περίπτωση. Είναι κάτι που το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Δεν μας αρκεί απλά και μόνο να είμαστε στη δεύτερη θέση, με ένα χαμηλό ποσοστό, ένα ποσοστό του 14%-15% και η ΝΔ να πάρει 33%. Αυτό δεν λέει πολλά. Σημασία έχει το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο αλλά και να καταγράψει ένα ποσοστό της τάξης του 18%-20%, το οποίο θα δείξει ότι μετά τις ευρωεκλογές, στα επόμενα τρία χρόνια θα μπορέσει να αμφισβητήσει τη ΝΔ.»

Με συνέντευξή της σήμερα στο ACTION24 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι “ο πήχης είναι όσο το δυνατόν πιο ψηλά και συμπλήρωσε: “Άμα εμείς είμαστε στο 14%-15% και η ΝΔ είναι 15-20 μονάδες πάνω, εκεί πέρα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα». Για το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε επίσης ότι:

«Εγώ ανήκω σε αυτούς που όταν όλες οι μετρήσεις μας έδειχναν δεύτερο κόμμα, με ένα ποσοστό 1-3 μονάδες πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντα έλεγα ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε το δεύτερο κόμμα, αλλά πόσο θα μπορέσουμε να αυξήσουμε το ποσοστό μας. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν πορευτούμε προς τις ευρωεκλογές με καθαρές θέσεις, στοχεύοντας στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, που βλέπουμε να έχουν μεγάλη απογοήτευση από τον κ. Μητσοτάκη και από την κυβέρνηση της ΝΔ, είμαι αισιόδοξη και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ όχι απλά θα είναι δεύτερο κόμμα, αλλά μπορεί να πάρει σημαντικό ποσοστό. Όμως χρειάζεται καθαρότητα στις θέσεις μας». Και κατέληξε λέγοντας ότι:
«Είμαι σίγουρη και σας το λέω ότι το ΠΑΣΟΚ θα μας εκπλήξει θετικά».