Ανήκουστο! Σε οικόπεδο ιδιώτη βρισκόταν κοντέινερ του εμπορικού τρένου εδώ και 1,5 χρόνο!

364

Αλγεινές εντυπώσεις και πολλά ερωτήματα δημιουργεί η αποκάλυψη ότι ενάμιση χρόνο μετά τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη με 57 νεκρούς, στοιχεία της τραγωδίας βρίσκονται… διασκορπισμένα σε ιδιωτικά οικόπεδα!

Όπως αποκαλύφθηκε ένα από τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, στην οποία σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες εντοπίστηκαν παράνομα εύφλεκτα υλικά, βρισκόταν 16 ολόκληρους μήνες σε οικόπεδο ιδιώτη, χωρίς να έχει εξεταστεί! Μάλιστα, το συγκεκριμένο κοντέινερ αναζητούσε και ο ίδιος ο εφέτης ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση, ο κ. Σωτήρης Μπακαΐµης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Documento, πρόκειται για ένα από τα εμπορευματοκιβώτια της εμπορικής αμαξοστοιχίας και συγκεκριμένα του 4ου σε σειρά κοντέινερ με αριθμό OOLU 6870319, το οποίo περιείχε ζωοτροφές. Το συγκεκριμένο κοντέινερ δεν έχει εξεταστεί από τις αρχές όλους αυτούς τους μήνες και βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη στο Παλαιοχώρι Θεσσαλονίκης. Μετά από εντολή του κ. Μπακαΐµη, το κοντέινερ θα μεταφερθεί στην περιοχή Κουλούρι εκεί όπου βρίσκονται και τα υπόλοιπα στοιχεία από την τραγωδία.

Όπως αναφέρει ο εφέτης ανακριτής: «Επειδή το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο (container) αποτελεί ουσιώδες πειστήριο, ως εντασσόμενο στο αποδεικτικό υλικό της ανακριτικής δικογραφίας που χειριζόμαστε, είναι αναγκαίο να μεταφερθεί με ασφαλή αστυνομική συνοδεία, από τις εγκαταστάσεις της εν λόγω εταιρείας, όπου είναι αποθηκευμένο, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στη θέση «ΚΟΥΛΟΥΡΙ» Λάρισας, όπου έχουν συγκεντρωθεί και φυλάσσονται τα υπόλοιπα συντρίμμια – υπολείμματα των αμαξοστοιχιών, που ενεπλάκησαν στο διερευνώμενο σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς και τα αδρανή υλικά από το σημείο της σύγκρουσης».

Ποιος έδωσε άραγε εντολή να μεταφερθεί εκεί το κοντέινερ που αποτελεί στοιχείο για το έγκλημα στα Τέμπη, πότε μεταφέρθηκε και ποιος μπορεί να έχει επέμβει στο φορτίο του; Αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα τα οποία όχι απλά πρέπει να απαντηθούν, αλλά ήδη συνιστούν επιβεβαίωση ότι οι χειρισμοί στην υπόθεση του εγκλήματος που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι και φοιτητές «μαρτυρούν» απόπειρες συγκάλυψης.