Ανησυχία προκαλεί η έρευνα για τις επιθέσεις σε εκκλησίες στη χώρα μας

378

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν από το Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τις επιθέσεις σε θρησκευτικούς χώρους.

Εκεί φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Ορθόδοξοι ναοί βρίσκονται στο στόχαστρο, καθώς από τα 404 περιστατικά επιθέσεων σε θρησκευτικούς χώρους, τα 385 αφορούν χριστιανικούς χώρους και συγκεκριμένα 374 αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, 7 στην Καθολική Εκκλησία και 4 στους Γνησίους Ορθοδόξους Χριστιανούς (Γ.Ο.Χ.).

Στους Ορθόδοξους ναούς έχουν εμφανιστεί φαινόμενα κλοπών στα παγγάρια, αλλά και πιο σοβαρά όπως βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κλοπές, ιεροσυλίες, νεκροσυλίες, ληστείες, τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών.

Δέκα περιστατικά βεβήλωσης χώρων του ιουδαϊκού θρησκεύματος καταγράφηκαν στην Ελλάδα και εννέα περιστατικά σε χώρους του μουσουλμανικού.

Είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ότι στη χώρα μας υπάρχουν κύκλοι που σκοπό τους έχουν τον βανδαλισμό Ορθόδοξων ναών, με στόχο την ίδια μας την Πίστη.