Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή Τάε Κβον Ντο: «Από το 2008 τον έβλεπα με κορίτσια, αντέδρασα»

195

Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις γύρω από τη δράση του προπονητή Τάε Κβον Ντο στην Ηλιούπολη, ο οποίος φαίνεται ότι βίαζε ανήλικες αθλήτριές του για πάνω από 10 χρόνια. Τα αποκαλυπτικά στοιχεία δεν έχουν τελειωμό και ξεδιπλώνουν τον τρόπο με τον οποίο παραπλανούσε τα κορίτσια.

Ο 44χρονος ήταν χωρισμένος και ζούσε έκτοτε σε έναν χώρο πάνω από το γυμναστήριο, που έμελλε να γίνει κολαστήριο για τα κορίτσια. Σύμφωνα με όσα έχουν πει τα πέντε κορίτσια που τον έχουν καταγγείλει -και σήμερα είναι ενήλικα- κατάφερνε να τα απομονώνει σε αυτόν τον χώρο σε ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Μεταξύ άλλων, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, μίλησε και ο προπονητής Ταε Κβον Ντο, Ιωάννης Χιωτάκης, ο οποίος είπε ότι γνωρίζει εδώ και χρόνια τον κατηγορούμενο συνάδελφό του. Αναφέρθηκε ωστόσο σε «περίεργες συμπεριφορές». Όπως κατήγγειλε ο ίδιος: «από το 2008 τον έβλεπα με κορίτσια, ίσως είναι αυτά τα θύματά του από καταγγελία». Ανέφερε δε ότι ο κατηγορούμενος «είχε ταλέντο να κρύβεται φανερά» και ανέφερε ότι είχε εκφράσει τους προβληματισμούς του σε μία μητέρα.

Ο ίδιος αποκάλυψε και στοιχεία από το παρελθόν του 44χρονου:

«Από την πρώην γυναίκα του το έμαθα εγώ ότι πήγε μέσα στο σπίτι, τα έσπασε όλα και έφερε μαζί του και μία κυνηγετική καραμπίνα. Είχαν επιβληθεί ασφαλιστικά μέτρα, να μην πλησιάζει στα 300 μέτρα τη σύζυγό του. Μετέπειτα κάποιος έπρεπε να επέμβει, κάποιος να κοιτάξει. Δεν έπρεπε να συνεχίζει να προπονεί αθλητές ή να βρίσκεται σε οποιονδήποτε χώρο δικό μας. Είναι ντροπή».

Εκτιμά δε ότι υπάρχουν και άλλα θύματα.

Τα κορίτσια που τον κατήγγειλαν σήμερα είναι από 19 έως 25 ετών

Ο δικηγόρος των κοριτσιών που κατήγγειλαν τον προπονητή, Αντώνης Πεπελάσης, μίλησε στον ΑΝΤ1, λέγοντας ότι τα θύματα τα οποία κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν από τον προπονητή σε ηλικία 15 ετών, σήμερα είναι από 19 έως 25 ετών. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κορίτσια μίλησαν μεταξύ τους και κατάλαβαν ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό και έτσι, αποφάσισαν να κινηθούν νομικά για να προστατέψουν κι άλλα παιδιά.

«Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα περιστατικά» εκτίμησε ο κ. Πεπελάσης

Η οργισμένη ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση, στην οποία αρχικά διευκρινίζει ότι δεν είχε ποτέ λάβει καταγγελία για το συγκεκριμένο μέλος της από τους γονείς ή από τις ίδιες της αθλήτριες και στη συνέχεια ανακοίνωσε την άμεση διαγραφή του 44χρονου:

«Αγανάκτηση και θυμός. Αυτά ήταν τα πρώτα μας συναισθήματα, ως Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό, στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες του σωματείου του. Και μπορεί ο συγκεκριμένος να μην υπήρξε ποτέ μέλος της Ένωσής μας, ωστόσο η ορολογία «προπονητής» που χρησιμοποιούν τα κανάλια για να αναδείξουν ένα τόσο σημαντικό θέμα, είναι αυτό που μας πονάει και μας κάνει να θέλουμε να πάρουμε θέση σχετικά με το μείζον αυτό ζήτημα.

Η ασέλγεια σε βάρος παιδιών είναι από τα πιο ειδεχθή αδικήματα. Είναι έγκλημα απέναντι σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα. Ένα έγκλημα που σμπαραλιάζει τη ψυχολογία του παιδιού για πάντα. Παιδιά που αισθάνονται ντροπή και ενοχή μέσα τους για χρόνια, χωρίς να την αποκαλύψουν.

Εμείς, ως Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό, καλούμε αυτά τα παιδιά να μιλήσουν. Να μη φοβούνται. Γιατί μόνο αυτά μπορούν να ξεσκεπάσουν ανήθικες συμπεριφορές κάποιων παραβατικών στοιχείων που υπάρχουν συνολικά στην κοινωνία μας και όχι μόνο στον αθλητισμό.

Όπως καλούμε και τους γονείς να είναι σε διαρκή εγρήγορση. Να απευθύνονται στα αρμόδια όργανα μόλις αντιληφθούν το παραμικρό. Να μαθαίνουν το προφίλ των προπονητή-δασκάλου που εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Το προφίλ του συλλόγου. Στοιχεία σημαντικά για την ανάπτυξη μιας ιδιαίτερης σχέσης και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε αθλητές-γονείς-προπονητές.

Η σχέση προπονητή-δασκάλου με τον μαθητή και τη μαθήτρια είναι μοναδική. Όπως και ο δεσμός που δημιουργείται στη μεταξύ τους συνεργασία. Κι αυτό δεν πρέπει να αλλάξει. Όπως και δεν πρέπει να υπάρξει θέμα στη συνεργασία γονέα-δασκάλου. Εμείς είμαστε εδώ για να μας εμπιστευτείτε τα παιδιά σας. Εμείς λειτουργούμε με γνώμονα το καλό των παιδιών σας. Κι αυτό το έχουμε κερδίσει με δουλειά ετών. Και θέλουμε να παραμείνει ζωντανή η μεταξύ μας σχέση.

Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η ενέργεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό να ζητήσει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή. Έπραξε το αυτονόητο. Όπως αυτονόητη θα ήταν και η καταδίκη του συγκεκριμένου, εφόσον αποδειχθεί ότι είχε την παραβατική συμπεριφορά για την οποία κατηγορείται. Καμία ανοχή, από κανένα όργανο για πρωταγωνιστές τέτοιων ανήθικων πράξεων».