Απαράδεκτο – Καβάλα: Γιατρός έσωσε παιδί από πνιγμό και του έστειλαν πρόστιμο επειδή δεν πλήρωσε διόδια

420

Στην Καβάλα σημειώθηκε απίστευτο περιστατικό, όταν γιατρός έσωσε παιδί από πνιγμό και του έστειλαν πρόστιμο επειδή δεν πλήρωσε τα διόδια.

Ο γιατρός έκανε έναν κυριολεκτικό αγώνα δρόμου για να σώσει το παιδί, του οποίου η ζωή κινδύνευε και τώρα του ζητούν τα χρήματα από τα διοδια. Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία Οφρυνίου του νομού Καβάλας, το καλοκαίρι του 2019.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GRTimes.gr, ένα μικρό αγόρι κινδύνευσε να πνιγεί και σώθηκε χάρη στην σωτήρια επέμβαση γιατρού που τυχαία βρισκόταν στο σημείο. Ο γιατρός που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες έκρινε ότι η ζωή του παιδιού διέτρεχε μεγάλο κίνδυνο και ότι έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς κάθε λεπτό μετρούσε αντίστροφα για τη σωτηρία του.

Για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος και καθώς το ΕΚΑΒ απάντησε ότι θα έφθανε στο σημείο σε μια ώρα περίπου, αποφάσισε ο ίδιος ο γιατρός με δική του ευθύνη να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, αφού πρώτα ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους, ΕΚΑΒ, νοσοκομείο, αστυνομία και διόδια. Η κατάληξη ήταν ευτυχής καθώς το παιδί σώθηκε με την πρωτοβουλία του ιδιώτη γιατρού. Δύο χρόνια μετά όμως ο συγκεκριμένος γιατρός πήρε το ‘’παράσημο’’ του, καθώς του ήρθε πρόστιμο από την εταιρεία γιατί δεν πλήρωσε στον σταθμό των διοδίων.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια το Επιλογές και η Ελένη Μωραΐτη. Το περιστατικό σχολίασαν άνθρωποι που ανήκουν στον τομέα της Υγείας.