Από τα δεξιά κι ο Μηταράκης τώρα που δεν είναι υπουργός – Να ξαναδούμε τους κανόνες εμπλοκής για τη χρήση όπλων από τους αστυνομικούς

507

«Φανταστείτε ο φρουρός που ήταν στο τμήμα είχε βγάλει το όπλο του πριν ο δράστης μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα και να τον είχε πυροβολήσει», ανέφερε ο βουλευτής ΝΔ, Νότης Μηταράκης σε τηλεοπτική εκπομπή, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Αντιπολίτευσης, με αφορμή το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους.

«Πιθανότατα σήμερα θα μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, θα είχε προφυλακιστεί ο Αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή», συνέχισε. «Είναι λοιπόν ένα κρίσιμο ζήτημα που αυτή η στυγερή δολοφονία, αυτό το ακραίο περιστατικό, θα πρέπει να μας κάνει να αναστοχαστούμε για το πως θέλουμε η Αστυνομία να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά βίας».

Μιλώντας στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννη Σαρακιώτη αναφορικά με το ζήτημα της επιστροφής των αστυνομικών στα Τμήματα, τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι πόσοι είναι μέσα στο Τμήμα, το θέμα είναι πόσοι είναι στο δρόμο διαθέσιμοι για να υποστηρίξουν τα Τμήματα. Το να έχεις κόσμο στα γραφεία το βράδυ δεν είναι αυτό το κρίσιμο. Το θέμα είναι πώς τα διαχειρίζονται με χρήση των δυνάμεων του 100, της άμεσης δράσης, της ΔΙΑΣ που είναι έξω στο δρόμο».

«Το ουσιαστικό ζήτημα είναι και το θέμα της εκπαίδευσης, στο οποίο βέβαια έχουν εκπαιδευτεί 17.000 αστυνομικοί, έχουν δημιουργηθεί ειδικά γραφεία ενδοοικογενειακής βίας», είπε ο κύριος Μηταράκης.