Αποχώρησε η Ομπρέλα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοιχτή η δημιουργία νέου κόμματος

560
ΣΥΡΙΖΑ

Αποχώρησε η Ομπρέλα από τον ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή των μελών τους στους γραμματείς και τον πρόεδρο του κόμματος.

Μάλιστα στο κείμενο της Ομπρέλας τα μέλη που το υπογράφουν αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για τη δημιουργία νέου κόμματος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αύριο αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθούν και οι δύο βουλευτές μέλη της Ομπρέλας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα.

Η ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου αναφέρει μεταξύ άλλων: «δεν μπορούμε πλέον να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας το έγκλημα που έχει γίνει σε βάρος ενός μοναδικού στην Ευρώπη ιδεολογικού και πολιτικού εγχειρήματος.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να προστατεύσουμε από τον περαιτέρω διασυρμό του, τον πολιτικό χώρο που έχουμε υπηρετήσει τόσα χρόνια.
Εμείς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένουμε στις επάλξεις και στην υπόθεση της ανανεωτικής – ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επιλέγουμε να υπηρετήσουμε τη δυνατότητα υπεράσπισης μιας νέας νικηφόρας προοπτικής της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι θέμα συνείδησης και ευθύνης. Για μια Αριστερά σύγχρονη, μέρος της ευρωπαϊκής και διεθνούς αριστεράς και σε αλληλεπίδραση με αυτήν. Για μια Αριστερά με κριτική σκέψη, βαθιά δημοκρατική, νεανική, οικολογική, φεμινιστική, κινηματική, αντιρατσιστική. Για μια Αριστερά σταθερά στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και των φτωχών.

ΥΓ: Προς όσες και όσους ελπίζουν και επιδιώκουν εδώ και χρόνια το τέλος της Αριστεράς: «Δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα μαζί της».