Αρετή Λις: «Μου έλεγαν, κοίτα έρχεται το τζατζίκι»

475

Μίλησε για τον ρατσισμό που δέχτηκε στη Γερμανία.

 

Η νικήτρια του φετινού «My Style Rocks» Αρετή Λις μίλησε για πρώτη φορά στην ΟΝ time για τον ρατσισμό που δέχτηκε στη Γερμανία.

«Είμαι Ελληνίδα και φοιτούσα σε γερμανικό μουσικό γυμνάσιο, όπου εκεί ήταν μόνο Γερμανοί. Ήμουν σαν τη μύγα μέσ’ στο γάλα. Δεν μπορούσαν με τίποτα να δεχτούν μια «ξένη» στο σχολείο τους, που ήταν και αριστούχος. Λέγοντάς μου ‘κοίτα, βρομάει, έρχεται το τζατζίκι’, μου κάνανε ναζιστικά σήματα πάνω στο θρανίο» είπε.

«Στο εστιατόριο που δούλευα των γονιών μου θυμάμαι ότι είπα σε μια πελάτισσα στα γερμανικά ‘Καλά Χριστούγεννα’ και μάλιστα της είπα ‘Δεν έχουμε χρόνο να γιορτάσουμε ως οικογένεια τα Χριστούγεννα λόγω δουλειάς’ και γυρίζει υποτιμητικά και μου απαντά ‘εσείς έχετε Χριστούγεννα; Εσείς είστε μωαμεθανοί’. Δεν απάντησα τίποτα» συμπλήρωσε.

«Επίσης θυμάμαι ότι μου άρεσε ένα αγόρι πάρα πολύ και με απέκλεισε για το λόγο ότι είμαι Ελληνίδα και δεν ήμουν Γερμανίδα. Δεχόμουν επιθέσεις στα τρένα ότι είμαι ξένη: ‘Έξω οι ξένοι’. Μου έχει επιτεθεί παππούς λέγοντάς μου στη στάση των τρένων ‘δεν έχεις καμία δουλειά στη χώρα, να πας έξω, να φύγεις. Φύγε εκτός Γερμανίας’. Επίσης έχει τύχει να ‘φάω’ πόρτα σε VIP πάρτι στο οποίο συνοδευόμουν από έναν έγχρωμο φίλο μου, ήμασταν ωραία ντυμένοι, αλλά μας έδιωξαν» κατέληξε.