Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να ανταλλάσσουν ομάδες αιχμαλώτων πολέμου

413
Ναγκόρνο Καραμπάχ Αρμενία Αζερμπαϊτζάν

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να ανταλλάσσουν ομάδες αιχμαλώτων πολέμου, ως μέρος μιας ανταλλαγής «για όλους» που μεσολάβησε η Ρωσία μετά από την αιματηρή σύγκρουση σχετικά με τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Τρίτη.

Η σύγκρουση έξι εβδομάδων μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και των αρμενικών δυνάμεων για την περιοχή και τις γύρω περιοχές σταμάτησε από μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην οποία μεσολάβησε η Ρωσία τον περασμένο μήνα.

Οι μάχες μπήκαν σε εδαφικά οφέλη για το Αζερμπαϊτζάν και προκάλεσαν θυμό στο Ερεβάν, προκαλώντας διαμαρτυρίες στους δρόμους εναντίον του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν.

Αργά τη Δευτέρα, ο Αρμενός Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Τίγραν Αβινιάν δήλωσε ότι μια ομάδα 44 Αρμενίων κρατουμένων επέστρεψε στην Αρμενία μετά τη ρωσική διαμεσολάβηση, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε επίσης μια ομάδα 12 κρατουμένων Αζέρων στο Μπακού ως μέρος της ίδιας ανταλλαγής, δήλωσε ο Ρουστάμ Μιράτοφ, διοικητής των ειρηνευτικών δυνάμεων της Ρωσίας, σε βίντεο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Οι αρχές του Αζερμπαϊζάν επιβεβαίωσαν την άφιξή τους.