Αρνητικός στον κορωνοϊό ο μαθητής του υπό κατάληψη σχολείου της Πάτρας

339

Όπως σημειώνει το thebest.gr, το συγκεκριμένο κρούσμα, δηλαδή η μητέρα, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο σχολείο αφού είχε έρθει σε επαφή με το χώρο αλλά και με συμμαθητές του γιου.

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, αρνητικός στον ιό είναι και ο πατέρας του μαθητή ο οποίος είναι εκπαιδευτικός σε σχολείο. Στο συγκεκριμένο σχολείο γίνεται απολύμανση.

Συνεχίζοντας το thebest.gr, σημειώνει ότι γα τις αρχές η υπόθεση με την μητέρα στην Πάτρα, που είναι εργαζόμενη σε νοσοκομείο, και η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό ενώ βρέθηκε στην κατάληψη στο σχολείο του γιου της, μετατράπηκε σε «πονοκέφαλο».

Και αυτό διότι η ιχνηλάτηση των επαφών της αλλά και η εκτίμηση για το εύρος της διασποράς είναι αδύνατη. Η ίδια δήλωσε ότι «δεν είμαι κατά της μάσκας, όπως λανθασμένα γράφτηκε αρχικά, αλλά ίσα ίσα δεν την αποχωρίζομαι».

Η μητέρα, όπως εξήγησε, στηρίζει την κατάληψη του σχολείου του γιου της, στην οποία ο μαθητής συμμετείχε, αλλά όπως διευκρίνισε, οι μαθητές που κάνουν κατάληψη στο 2ο Λύκειο Πάτρας δεν είναι κατά της χρήσης μάσκας, αλλά κατά της χρήσης μάσκας ως μοναδικού μέτρου πρόληψης. Ζητούν δηλαδή και μάσκα να φορούν αλλά και οι τάξεις να μην έχουν πάνω από 15 μαθητές και να υπάρχουν οι κατάλληλες αίθουσες.

Όπως είπε, πήγε πριν πάει να κάνει το τεστ κορωνοϊού να αφήσει χρήματα στο παιδί της στα κάγκελα του σχολείου. Στην συνέχεια έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό.