Αττική: Κύμα συμπαράστασης στον καρδιοχειρούργο που καταγγέλλεται για θανάτους 15 παιδιών

21936

«Θα μπορούσα εγώ τώρα τον Αποστολάκο μου να μην τον έχω στην αγκαλιά μου, να μην πηγαίνω να τον πάρω από το σχολείο και πραγματικά σας μιλάω θα ήμουν κι εγώ μια χαμένη ψυχή αυτήν την στιγμή» λέει η Ζέφη Φουρναράκη, που ήταν 6 μηνών έγκυος όταν οι γιατροί τής είπαν πως το έμβρυο που κυοφορεί πάσχει από μια σπάνια καρδιολογική πάθηση.

«Και με ρώτησε και ο γιατρός αν θα ήθελα να το κρατήσω το παιδί ή όχι. Ήταν πολύ σκληρό και να κολυμπήσω σε άδυτα νερά, δεν ήξερα πού θα βγει αυτό» πρόσθεσε η ίδια.

«Μου βγάζανε ταρίφα. Μιλάγανε σαν κάτι πολύ απλό, ψυχρό. 12.000 – 15.000 ευρώ» λέει και τότε, όπως περιγράφει συνάντησε τον 63χρονο παιδοκαρδιοχειρουργό από τη Γενεύη, τον ίδιο που ελέγχεται σήμερα για τον θάνατο 15 παιδιών. Για εκείνην ήταν γιατρός και ψυχολόγος μαζί και το 2016 έσωσε, όπως δήλωσε στην εκπομπή LIVE NEWS, τον νεογέννητο γιο της.

«Μου είπε ‘τώρα θα ζήσεις και θα χαρείς την εγκυμοσύνη σου. Θα φτιάξεις το δωμάτιο του μωρού και όλα θα πάνε καλά’. Σας το λέω και ανατριχιάζω. Ο σωτήρας μας, γιατί εκτός από την καρδιά του παιδιού, μου έκανε καλά και τη δική μου και του μπαμπά του» υποστηρίζει.

«Όταν αντίκρυσα τον Απόστολο, χώραγε στη χούφτα μου, ήταν τόσο εύθραυστος και έβλεπες μια τεράστια τομή και λες σε τι υποβλήθηκε το παιδί μου. Μέσα σε 15 λεπτά, το παιδί διορθώθηκε» συνεχίζει.

Ο Απόστολος σήμερα, 7 χρόνια μετά το χειρουργείο, είναι ένα παιδί υγιέστατο, με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν ανά τακτά διαστήματα να λένε πως η καρδιά του λειτουργεί φυσιολογικά.

«Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ από αυτά που έχουν ειπωθεί. Δεν είναι ένας γιατρός που κοιτάει την αμοιβή, έχει βοηθήσει πολλά παιδιά, ακόμα και αυτά που δεν μπορούσαν οικονομικά να χειρουργηθούν και να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα, εγώ πλήρωσα μόνο τα νοσήλια της κλινικής, ο γιατρός δεν πήρε καμία αμοιβή και σε πολλές περιπτώσεις προσέφερε και τα νοσήλια», λέει ακόμη η ίδια.

Κι ενώ η κ. Φουρναράκη λέει στο LIVE NEWS πως αυτός ο γιατρός που σήμερα κατηγορείται από άλλους γονείς για πλημμελείς ενέργειες είναι ο σωτήρας της, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για το ποιοι είναι τελικά οι γονείς που υπογράφουν την επίμαχη επιστολή.

Ο Θανάσης Καρτσιούνης είναι δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη. Εξιστορεί στην εκπομπή του MEGA την περιπέτεια υγείας του γιου του που τον οδήγησε μέχρι τη Βοστώνη, εκεί όπου οι γιατροί του ζητούσαν 350.000 ευρώ, με το παιδί τελικά να χειρουργείται δωρεάν από τον 63χρονο γιατρό στην Ελλάδα.

«Καθηγητές πανεπιστημίου στην Ελλάδα μου είπαν ‘συγγνώμη αγόρι μου που θα στο πω έτσι, μη δίνεις τα ωραία σου λεφτά στη Βοστώνη. Δε θα υπάρξει αποτέλεσμα’. Από εκεί που όλοι μας έλεγαν το παιδί θα πεθάνει, όχι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, είναι 5,5 ετών και παίζει σε ποδοσφαιρική ομάδα» είπε.

Ο 63χρονος παιδοκαρδιοχειρουργός, εκτός από την Ελλάδα, έχει χειρουργήσει δεκάδες παιδιά σε διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και της Κύπρου, με τον πρώην υπουργό Υγείας, Σταύρο Μαλά, να λέει στο LIVE NEWS πως βάζει το χέρι του στη φωτιά για τον συγκεκριμένο γιατρό:

«Ξεκάθαρα. Και δεν το λέω συχνά. Ειδικά για γιατρούς. Γι’ αυτόν τον γιατρό το λέω. Στην καρδιοχειρουργική παίζονται πολλά λεφτά οπότε όταν έρχεται κάποιος και προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν, ε τους χαλάει τη σούπα».

Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη.