Βαρουφάκης: Θα κάνω πρώτος το εμβόλιο και μάλιστα σε δημόσια θέα

460

Στην Ελλάδα έχουμε μια διολίσθηση σε μία μεταμοντέρνα δικτατορία, με κοινοβουλευτικό μανδύα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Έκανε λόγο για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής μετά την εισαγγελική έρευνα για τρεις πολιτικούς αρχηγούς την οποία χαρακτήρισε παράνομη.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε τον έλεγχο της πανδημίας ενώ είπε πως η βόρεια Ελλάδας έχει γίνει Ιταλία.

Ανέφερε μάλιστα ότι στην επιτροπή επιδημιολόγων θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί και από τη Βόρεια Ελλάδα ενώ είπε πως η επιτροπή θα μπορούσε να λειτουργεί ανεξάρτητα και αν μην εργαλιοποιείται.

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 σημείωσε πως το κίνημα κατά του εμβολιασμού υπήρχε και πριν από τον κορωνοϊό ενώ είπε πως θα είναι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο και μάλιστα σε δημόσια θέα. Είπε ακόμα πως όποιος δεν εμβολιάζεται είναι απαράδεκτος.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε τέλος πως είναι δεδομένο το πέμπτο μνημόνιο στη χώρα καθώς το 2021 θα είναι τεράστιο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού.